Πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία οι Χριστουγεννιάτικες εκπαιδευτικές δραστηριότητες του Βιοτεχνικού Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου Λαυρίου

Ο Δήμος Λαυρεωτικής σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία εκπαιδευτικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου με τη «Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δένδρου» στην κεντρική πλατεία Λαυρίου. Ακολούθησαν δυο ακόμα εκδηλώσεις με θέμα: «Το Εργαστήριο του Αϊ Βασίλη» την Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου, στο Κάτω Μηχανουργείο της Πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου στην Καμάριζα.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και φέτος πολλά παιδιά με τις οικογένειές τους, οι Εθελοντές – Συνεργάτες μας, οι πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου, πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του αγαπημένου μας Αϊ- Βασίλη, που κατέφθασε, φέρνοντας την καλοτυχία και ευλογώντας τη νέα χρονιά. Ο Αϊ Βασίλης, θέλοντας να δώσει έμφαση στις παραδόσεις της χώρας μας και να ξαναζωντανέψει τις παλιές εποχές που τα παιδιά με χαρά, ενθουσιασμό, δημιουργικότητα και φαντασία κατασκεύαζαν τα πάντα μόνα τους, βοήθησε στις δραστηριότητες τους μικρούς μας φίλους, που συμμετείχαν με τις οικογένειές τους.

Λίγο πριν τη λήξη της εκδήλωσης, σε μια ζεστή και γλυκιά ατμόσφαιρα, μικροί και μεγάλοι, γύρω από το στολισμένο Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τραγουδήσαμε τα κάλαντα της πρωτοχρονιάς ανταλλάσσοντας ευχές για υγεία και χαρά τη Νέα Χρονιά!

Το Β.Β.Ε.Μ ευχαριστεί θερμά: το Δήμο Λαυρεωτικής και ιδιαιτέρως την κ. Αλίκη Σπύρου, πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής καθώς και τον κ. Δημήτρη Λουκά, πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Αγίου Κωνσταντίνου για την παρουσία τους και την αμέριστη συμπαράστασή τους στην πραγματοποίηση των εκδηλώσεών μας.

Ευχαριστούμε τα καταστήματα «Ι.Σ. Σκλαβενίτης ΑΕΕ», «Ζαχαροπλαστείο Νίτης», «Αρτογλυκίσματα Εμμ. Βαμβακούση & Υιοί», «Ξυλόφουρνος Κονιδάρης», «Δεληγιάννης Δημήτριος – Κέντρο Θαλάσσης», «Μαλλινάκης Ιωάννης – Καθαριστήριο ρούχων» «ΜΕΓΑ ΑΕ» & «SEPTONA AE» για την ευγενική τους χειρονομία να προσφέρουν προϊόντα των επιχειρήσεών τους.

Το Βιοτεχνικό-Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο εύχεται σε όλους Χρόνια Πολλά και Καλή Χρονιά με Υγεία και Δημιουργία !

Αρέσει σε %d bloggers: