Το μίνι βόλλεϊ στο Λαύριο

Το μίνι βόλλει είναι μια απλοποιημένη μορφή του βόλλει ,προσαρμοσμένη για μικρές ηλικίες ,σε μικρότερο χώρο ,με ελαφρύτερες μπάλες και κανονισμούς που  βοηθούν  τα παιδιά κυρίως να ψυχαγωγηθούν και μετά να μάθουν τις βασικές κινητικές δεξιότητες ,την τεχνική και τη βασική τακτική.

Στα περισσότερα γυμναστήρια που καλλιεργείται το μίνι βόλλει, είναι τοποθετημένο ένα τεράστιο φιλέ από τη μια άκρη του γηπέδου ως την άλλη ,με χαμηλό ύψος. Σχηματίζονται μικρές ομάδες των 3 παιδιών ,πολλά μικρά γηπεδάκια και η δράση ξεκινάει.

Μέσα στη χρονιά ,το στοιχείο του παιχνιδιού είναι αυτό που κυριαρχεί, μέσα από το οποίο επιτυγχάνονται κάποιοι στόχοι είτε φυσικής κατάστασης ,είτε τεχνικής ,είτε τακτικής. Το μίνι βόλλει απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού ,από την Α’Τάξη έως την Στ’. Στις προπονήσεις συνυπάρχουν η γυμναστική ,οι ασκήσεις με μπάλα ,οι φιλικοί αγώνες και φυσικά το παιχνίδι.

Όλα αυτά υλοποιούνται από πεπειραμένους και εξειδικευμένους προπονητές ,οι οποίοι παρουσιάζουν το άθλημα στους μικρούς αθλητές και στις μικρές αθλήτριες  απαλλαγμένο από άγχος ,σκοπιμότητες και αθέμιτο ανταγωνισμό .

Σε αυτό βοηθάει και ο επίσημος σχεδιασμός του αθλήματος από την ομοσπονδία .Για αυτές τις ηλικίες ,δεν προβλέπεται επίσημο πρωτάθλημα αλλά μόνο φιλικά τουρνουά που διοργανώνονται από την ομοσπονδία ή από γειτονικούς συλλόγους .Σε αυτούς τους αγώνες ,δεν υπάρχουν νικητές και χαμένοι ,αφού όλα τα παιδιά συμμετέχουν σε ένα προκαθορισμένο αριθμό αγώνων με σκοπό την αναψυχή ,τη μύηση και τη συνεργασία. Το παιδί μπαίνει σταδιακά στο πνεύμα της ομαδικότητας και της επίτευξης κοινών στόχων χωρίς φανατισμό και νεύρα .Αυτό μπορεί να το διαπιστώσει κανείς ,αν παρακολουθήσει μια τέτοια συνάντηση. Όταν τα παιδιά φτάσουν στο γυμνάσιο ,τότε θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε πιο οργανωμένες μορφές παιχνιδιού και αγώνων, στα πρωταθλήματα παγκορασίδων και παμπαίδων .Μέχρι τότε όμως ,μαθαίνουν πολλά  και  κυρίως μαθαίνουν να απολαμβάνουν το παιχνίδι.

Στο Λαύριο ,το μίνι βόλλει ξεκίνησε πριν 9 χρόνια και φιλοξενήθηκε στο γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου Λαυρίου. Στο φιλόξενο αυτό χώρο ,δεκάδες παιδιά έμαθαν τα μυστικά του βόλλει και μετέπειτα στελέχωσαν τις μεγαλύτερες ομάδες του Αθλητικού Συλλόγου Λαυρίου που καλλιεργεί το άθλημα στην πόλη μας και φέτος έχει 9  ηλικιακά τμήματα που συμμετέχουν σε πρωταθλήματα.

Τα τελευταία 3 χρόνια το μίνι βόλλει [όπως και όλα τα τμήματα βόλλει] ,έχει σαν έδρα το σαφώς πιο κατάλληλο σχολικό κλειστό  γυμναστήριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Λαυρίου και μέρες προπόνησης- Δευτέρα 6-7.30,Τετάρτη 7-8.30,Παρασκευή 7-8.30.  Είναι το πολυπληθέστερο τμήμα του συλλόγου αφού τα τελευταία χρόνια αριθμεί 40 έως 50 παιδιά δημοτικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με το τηλ. 6972395159.

Τέλος ,να επισημάνουμε ότι το τμήμα αθλητισμού του Δήμου Λαυρεωτικής ,σε συνεργασία με τον Αθλητικό Σύλλογο Λαυρίου ,διοργανώνει κάθε σχολική χρονιά ,πρωτάθλημα μίνι βόλλει με ελεύθερη συμμετοχή των μαθητών και μαθητριών των δημοτικών σχολείων της πόλης μας.

Αρέσει σε %d bloggers: