Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής σε παρουσίαση βιβλίου για τα Σωματεία του Λαυρίου

Στην εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου «Τα Σωματεία του Λαυρίου (1983 – 1943)» του Γιώργου Αντ. Πέππα που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Ιανουαρίου στο Παλαιό Μηχανουργείο στο Λαύριο παραβρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου.

Στην παρουσίαση που διοργάνωσαν η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής (ΕΜΕΛ), ο Επιμορφωτικός και Εκδρομικός Όμιλος Λαυρίου (ΕΕΟΛ) και η Ανδρική Χορωδία Λαυρίου, ομιλητές ήταν ο μαθηματικός – πληροφορικός και μέλος της ΕΜΕΛ Αριστείδης Γ. Κανατούρης, η Ειρηνοδίκης και μέλος της χορωδίας του ΕΕΟΛ Σοφία Σταυριανού, ο δικηγόρος και μέλος της Χορωδίας Λαυρίου Τηλέμαχος Γ. Κωλέτσης, καθώς και ο ίδιος ο συγγραφέας του βιβλίου. Τον συντονισμό είχε ο πρόεδρος του ΕΕΟΛ Χρήστος Κ. Προμοίρας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Φιλίππου τόνισε ότι πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική έκδοση για τη νεώτερη ιστορία του Λαυρίου καθώς καταγράφει όλα τα σωματεία (αλληλοβοηθητικά, επαγγελματικά, μουσικά, κοινωνικά και πολιτικά, αθλητικά κ.α.) που ιδρύθηκαν από το 1983 έως και το 1943, συμβάλλοντας στη διάσωση των πληροφοριών που σχετίζονται με αυτά και ευχήθηκε να υπάρξουν ανάλογες εκδοτικές προσπάθειες και στο μέλλον.

Αρέσει σε %d bloggers: