Το Σούνιο στο top 8 των τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα

Κάθε γωνιά της Ελλάδας θα μπορούσε να γίνει η αγαπημένη των εγχώριων αλλά και των ξένων τουριστών. Υπάρχουν όμως κάποιοι προορισμοί που είναι πιο αγαπημένοι από άλλους, αν κρίνουμε από τις προτιμήσεις των τουριστών που επισκέπτονται τη χώρα μας.

Σε αυτούς συγκαταλέγονται: Το Σούνιο, το Φαράγγι της Σαμαριάς, η Χαλκιδική, οι Δελφοί, η Μύκονος, η Σαντορίνη, η Θεσσαλονίκη και βέβαια το κέντρο της πρωτεύουσας που κρύβει πολλούς αρχαιολογικούς, ιστορικούς αλλά και γαστρονομικούς θησαυρούς.

Τα ερείπια του αρχαίου ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο αποτελούν μόνιμο πόλο έλξης των τουριστών. Το ηλιοβασίλεμα από το ναό προσφέρει εκπληκτικό θέαμα, που λατρεύουν οι οι φωτογραφικές μηχανές.

Φαράγγι της Σαμαριάς
Στη νοτιοδυτική Κρήτη, στο νότιο τμήμα του Νομού Χανίων, το Φαράγγι της Σαμαριάς προσελκύει κάθε χρόνο περισσότερους από 250 χιλιάδες τουρίστες, οι οποίοι περπατούν τα 16 χιλιόμετρά του σε 4 με 7 ώρες, περνώντας μέσα από δάση με κυπαρίσσια και πεύκα, λόφους και υπέροχη φύση για να βρεθούν στην Αγία Ρούμελη που βλέπει στο Λιβυκό πέλαγος.


Το Φαράγγι της Σαμαριάς

Χαλκιδική
Στα τρία «πόδια» της Χαλκιδικής φαίνεται πως βρίσκουν όμορφο καταφύγιο οι τουρίστες του εξωτερικού, αφού σε κάθε ένα από αυτά βρίσκουν διαφορετικές ομορφιές για όλα τα γούστα. Η χερσόνησος της Κασσάνδρας φημίζεται για τη νυχτερινή ζωή, της Σιθωνίας για τις γραφικές περιοχές και τις όμορφες παραλίες της και η χερσόνησος του Άθω για την μοναστική πολιτεία του.

Δελφοί
Μετά την Ακρόπολη στην Αθήνα, οι Δελφοί αποτελούν το δεύτερο πιο δημοφιλές αρχαιολογικό αξιοθέατο στην Ελλάδα, που έχει, μάλιστα, χαρακτηριστεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO. Σε απόσταση λίγων ωρών από την Αθήνα, στις νοτιοδυτικές πλαγιές του Παρνασσού, η ιερή πόλη των αρχαίων Ελλήνων, στην οποία λειτούργησε το σημαντικότερο μαντείο του αρχαιοελληνικού κόσμου εξακολουθεί να γοητεύει τους επισκέπτες.


Το Μαντείο των Δελφών

Μύκονος και Σαντορίνη
Αδιανόητο για τους κοσμοπολίτες να κάνουν διακοπές στην Ελλάδα χωρίς μια βόλτα από τη Μύκονο, που συνδυάζει κυκλαδίτικο τοπίο, θάλασσα, νυχτερινή ζωή, καλό φαγητό και πολυκοσμία.


Η κοσμοπολίτικη Μύκονος

Διάσημη παγκοσμίως για το ηλιοβασίλεμα και για ηφαίστειό της, η Σαντορίνη με την κυκλαδίτικη αρχιτεκτονική της συγκεντρώνει και τους ρομαντικούς που θέλουν να παρακ
ολουθήσουν χεράκι-χεράκι το ηλιοβασίλεμα στην Οία, αλλά και αυτούς που θέλουν να συνδυάσουν γραφικό, νησιώτικο τοπίο με νυχτερινή ζωή.

Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ένα πέρασμα από το κέντρο της Αθήνα και την Ακρόπολη επιβάλλεται για κάθε τουρίστα που επισκέπτεται την Ελλάδα, αφού οι περισσότεροι την ταυτίζουν με τον Παρθενώνα και θέλουν να γνωρίσουν από κοντά την πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία και αποτέλεσε το λίκνο του δυτικού πολιτισμού. Και η συμπρωτεύουσα όμως δεν αφήνει ασυγκίνητους τους τουρίστες. Με το ιστορικό της κέντρο και τους εμπορικούς δρόμους της, η Θεσσαλονίκη συνδυάζει παλιά και νέα αξιοθέατα. Τα βυζαντινά τείχη, ο Λευκός Πύργος, τα Οθωμανικά Λουτρά, οι πολύχρωμες αγορές της, τα μουσεία και οι γκαλερί, τα Λαδάδικα προσελκύουν πάντα πολύ κόσμο.

http://www.pontos-news.gr

Αρέσει σε %d bloggers: