Διαφορετική η εκδήλωση για το κόψιμο της πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου – ΦΩΤΟΣ

Μία διαφορετική εκδήλωση στο κόψιμο της πίτας του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου δημιούργησε η παρουσία αντιπροσώπων της 355 Μοίρας ΜΤΜ πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Αντισμήναρχος ( Ιπτάμενος ) Στασινόπουλος Στέφανος
Σμηναγός ( Ιπτάμενος ) Μαρής Βασίλειος
Σμηναγός ( Ιπτάμενος ) Χατζής Παναγιώτης
Επισμηναγός ( Μηχανικός Αεροσκαφών) Φάκλαρης Νικόλαος
Αντισμήναρχος ( Τεχνικός Μηχανικός Αεροσκαφών) Παντελαιάκος Γεώργιος
Μετά από πρόσκληση του Συλλόγου μας ήρθαν οι παραπάνω εκπρόσωποι της Μοίρας και τους τιμήσαμε με πλακέτες και μεταλλεία βγαλμένα από την Λαυρεωτική γη για τον κάθε πιλότο και μηχανικό.

Από όλους τους ομιλούντες Δήμαρχο, Αντιπεριφερειάρχη και Βουλευτές εξήραν την συμβολή των αεροσκαφών στην δασοπυρόσβεση την αυτοθυσία των πληρωμάτων στο δύσκολο και επικίνδυνο αυτό έργο, αλλά και την συμβολή, την ευαισθησία την οργάνωση και την αποτελεσματικότητα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαυρίου στην δασοπυρόσβεση.
Ένας Κυνηγετικός Σύλλογος που έχει τέτοια ευαισθησία για το περιβάλλον και μια πολύπλευρη συμβολή στα δρώμενα της πόλης .

Μετά την παρουσίαση των επισήμων ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Κλιάφας Θωμάς είπε :

Αιδεσιμότατε ,
Αγαπητέ Δήμαρχε,
κύριοι Βουλευτές,
κύριε Αντιπεριφερειάρχα ,
Κύριοι Περιφερειακοί σύμβουλοι,
Κύριοι Αντιδήμαρχοι
Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων της πόλης μας
Κυρίες και κύριοι καλησπέρα σας,
Θα ήθελα να σας καλωσορίσω και να σας ευχαριστήσω θερμά για τη σημερινή σας παρουσία, η οποία μας τιμά όλους ιδιαίτερα.
Ως πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου και με αφορμή τη σημερινή μας εκδήλωση , θα ήθελα να αναφερθώ με πολύ σύντομο τρόπο στη δράση μας και στις ενέργειές μας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαυρίου είναι ένας ιστορικός Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1924 και αριθμεί χίλια και πλέον μέλη.
Δραστηριοποιείται εθελοντικά στην προστασία των δασών της ευρύτερης περιοχής της Λαυρεωτικής, ενώ σε συνεργασία με το συντονιστικό της πολιτικής προστασίας του Δήμου μετέχει ενεργά σε ενέργειες δασοπυρόσβεσης, κυρίως, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, με καθημερινές βάρδιες.
Συγκεκριμένα ο Σύλλογός μας διαθέτει πυροσβεστικό όχημα και μία πολυμελή ομάδα εξήντα ατόμων, η οποία στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας του Δήμου και υπό την καθοδήγηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Λαυρεωτικής συμμετέχει εθελοντικά σε δράσεις πρόληψης και προστασίας των δασών της περιοχής μας.

Πρόσφατα, συμμετείχαμε στην κατάσβεση σε δύο μεγάλες φωτιές της Πλάκας και της Καμάριζας, όπου με την έγκαιρη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, των πυροσβεστικών αεροπλάνων και των εθελοντών κατορθώσαμε να τις θέσουμε υπό έλεγχο και να μην υποστούμε τεράστιες ζημιές για τον τόπο μας .
Παράλληλα λειτουργήσαμε για πρώτη φορά το πεζοπόρο τμήμα με τους επινότιους πυροσβεστήρες που προμηθεύτηκε ο σύλλογός μας
Πέραν των παραπάνω αναπτύξαμε πολιτιστικές δράσεις που αφορούσαν στην κυνηγετική ιστορία του Σουνίου, εκδήλωση που έλαβε χώρα στο εκκλησάκι της Αγ.Βαρβάρας.

Προβήκαμε σε δεντροφύτευση, με ένα μεγάλο μέρος των δέντρων ύστερα από χορηγία του Συλλόγου μας στα Μεγάλα Πεύκα, σε συνεργασία με το σύλλογο της περιοχής και με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και συνεχίσαμε το πότισμα των δέντρων μέχρι να πιάσουν οι πρώτες βροχές, περιφράξαμε επικίνδυνα πηγάδια της Γαλλικής Εταιρείας στην Πλάκα και στο Σούνιο, προβήκαμε σε καθαρισμό της ζώνης πυρασφάλειας από την Αγία Βαρβάρα μέχρι το Άσπρο Λιθάρι, ενώ για φέτος έχουμε προγραμματίσει δεντροφύτευση στην περιοχή του Αγίου Νικολάου με αλμυρίκια που μας έχει διαθέσει ο Δήμος, καθώς και μια σειρά ετέρων δράσεων που θα υλοποιήσουμε μέσα στον χρόνο και δε θα ήθελα να σας κουράσω παραθέτοντάς τες.

Στο σημείο αυτό και με την ευκαιρία της κοπής της πίτας του Συλλόγου μας το Δ.Σ., αναγνωρίζοντας την πολύτιμη συμβολή των πληρωμάτων της 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών και των τεχνικών της Μοίρας Συντηρήσεως Αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών πανελληνίως , αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της Ανατολικής Αττικής που έχει ως αποτέλεσμα την προστασία του Εθνικού Δρυμού Σουνίου, θεώρησε μεγάλη τιμή να καλέσει αντιπροσώπους της ανωτέρω υπηρεσίας και να απονείμει τιμητικές πλακέτες , ως ελάχιστη ανταπόδοση της δικής τους προσφοράς.

Από τον υπεύθυνο της ομάδας πυρασφάλειας Σακκά Παναγιώτη διαβάστηκαν τα ονόματα των μελών της ομάδας και τους απόνειμε έπαινο.
Την πρώτη πλακέτα εκ μέρους του Συλλόγου την απένειμε στην Μοίρα ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ματιάς Η. Αλέξανδρος, ο οποίος είπε :
Θέλω να ευχαριστήσω την Διοίκηση του Συλλόγου για την τιμή που μου κάνει να δώσω εγώ την πλακέτα στον Διοικητή της Μοίρας των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Είναι ιδιαίτερη τιμή για μας της ομάδας πυρασφάλειας του Συλλόγου μας να έχουμε μπροστά μας τους χειριστές και τους μηχανικούς των πυροσβεστικών αεροσκαφών για να τους πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς για το έργο που επιτελούν.
Η φωτιά είναι ένα μεγάλο θηρίο που δεν νικιέται πάντοτε.

Παρόλο την εκπαίδευση της ομάδας, το θάρρος και την δύναμη που έχει, έρχονται στιγμές που λες Παναγιά μου βάλε το χέρι σου γιατί θα γίνει μεγάλο κακό και ξάφνου μέσα από την κάπνα και τις φλόγες βλέπεις τα αεροπλάνα να έρχονται και να βυθίζονται μέσα στις φλόγες για να δώσουν λύση στην καταστροφή.
Βλέπουμε από κάτω την αυτοθυσία αυτών των ανθρώπων με τις εύστοχες βολές να δίνουν ελπίδα ότι η μάχη δεν έχει χαθεί.
Το βιος των συμπολιτών μας δεν θα χαθεί.
Ο Εθνικός Δρυμός Σουνίου θα παραμείνει πράσινος .
Σας ευχαριστούμε
Η Παναγιά να σας προστατεύει.

Ακολούθησε η βράβευση, το κόψιμο της πίτας και το κέρασμα.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩΑρέσει σε %d bloggers: