Πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο ο εορτασμός για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων -ΦΩΤΟΣ

Με αίσθημα ευγνωμοσύνης και ηθικού χρέους οι Ηπειρώτες Λαυρεωτικής τέλεσαν επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τον Πρόεδρο κ. Μ. Λαμπίρη και τον Αντιδήμαρχο κ. Π. Τσίκλο για την Επέτειο της Απελευθέρωσης των Ιωαννίνων, την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017 στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου. Ακολούθως, στο Παλαιό Μηχανουργείο της πόλης, ο πανηγυρικός της ημέρας και προβολή ντοκιμαντέρ από το Πολεμικό Μουσείο Ιωαννίνων, ενώ βραβεύθηκε μαθητής ο οποίος εισήχθη σε Ανώτατο ίδρυμα της χώρας. Ο  Πάτερ Γρηγόριος ευλόγησε την Πίτα του Συλλόγου.

 Στο τέλος της εκδήλωσης υπήρξε πλούσιος μπουφές με ηπειρώτικες πίτες και άφθονο τσίπουρο και κρασί από το Κτήμα Γκλίναβος.

21η Φεβρουαρίου 1913, 104 χρόνια μετά, 104 χρόνια ευθύνης και βαριάς κληρονομιάς. Ημέρα μνήμης και εθνικής περισυλλογής για τους Ηπειρώτες και όλους τους Έλληνες. Ημέρα που, όπως τόνισε στην ομιλία του ο Τηλέμαχος Γ. Κωλέτσης, Δικηγόρος, οφείλουμε να σταματήσουμε την ατομική μας πορεία στο χρόνο και να αναδείξουμε τη διάτρητη συλλογική και εθνική μας συνείδηση, αναλογιζόμενοι τους πραγματικούς και βαθύτερους λόγους που μας καλούν κάθε τέτοια μέρα, κάθε χρόνο να γυρίζουμε με ευλάβεια στο ένδοξο παρελθόν των προγόνων μας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κάτωθι:

 Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δ. Λουκάς, ο Αντιδήμαρχος κ. Π. Τσίκλος, ο κ. Δ. Καραμπάτσης, Διευθυντής του γραφείου του κ. Α. Μητρόπουλου, , ο τέως Δήμαρχος κ. Σ. Παπασταυρόπουλος, ο Βουλευτής Ν.Δ. κ. Γ. Βλάχος, ο Καθηγητής Ιατρικής-Χειρούργος κ. Κ. Αλεξίου τέως Πρόεδρος της Παν Ηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗΛ. κ. Σ. Κρητικός, ο Υπαστυνόμος Χ. Γεωργίου, ο Ανθυποπυραγός Ι. Σάββας, ο Ανθυποπλοίαρχος Β. Πλεύρης, ο Ανθυπασπιστής Μ. Μπινίκος.  Οι Δημοτικοί  Σύμβουλοι: κ. Μ. Μαθιουδάκης, κ. Γ. Παρασκευής, κ. Σ. Ρόζης.

Ο κ. Ε. Γώγος, Πρόεδρος των εξωραϊστικών και Πολιτιστικών συλλόγων Κερατέας και ο Αντιπρόεδρος κ.  Η. Καμπέρης. Από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ο Πρόεδρος του Πανθεσσαλικού κ. Κ. Χασιώτης, ο Πρόεδρος των Μακεδόνων κ. Γ. Ζιώγας, Εκπρόσωπος του Συλλόγου Πελοποννησίων, η κ. Μ. Μητσικάκου, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλληλεγγύης και Φιλίας κ. Σ. Σκουλικαρίτης, η κ. Μάσκουλη Κων/να από τον Επιμορφωτικό και Εκδρομικό Όμιλο και την Ένωση Πολυτέκνων Ανατ. Αττικής, ο κ. Α. Φλεβάρης, από την Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ, από την ΑΠΕΛ, Η κ Α. Αργεντίνη, από το Σύλλογο Εργ. Κατοικιών, η  Αντιπρόεδρος κ. Θ. Ανδριοπούλου, ο κ. Α. Μόντε εκπρόσωπος Συλλόγου Μαρώνεια, ο κ. Λ. Δελιάκης από την Ένωση Αποστράτων και από το Τεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς μέλος του ΔΣ η κ. Β. Λιάγγη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους φίλους του Συλλόγου που βρέθηκαν κοντά μας.

 

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΛΑΜΠΙΡΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΛΙΟΝΤΑ

 

Αρέσει σε %d bloggers: