Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
Lavriaki.gr
ΓΣ ΚερατέαςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Βραβεύτηκε ο Γ.Σ.Κερατέας για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα BE-ACTIVE – ΦΩΤΟΣ

Ο Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ όπως και ο Δήμος Λαυρεωτικής βραβεύτηκαν για την συμμετοχή τους στο πρόγραμμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης BE-ACTIVE. Ο Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ συμμετέχει στο πρόγραμμα για δεύτερη χρονιά και θα είναι παρών και το 2017. Φυσικά έχει πάντα αρωγό σε αυτή την προσπάθεια τον Δήμο Λαυρεωτικής.

To βραβείο παρέλαβε για λογαριασμό του Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ ο Ταμίας Δ.Σ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΡΕΡΡΑΣ.

Η τεχνική υπεύθυνη του προγράμματος για τον Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ κ.Μαρία Μώρογλου δήλωσε:

Στον Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ κάνουμε πράξη το βασικό μήνυμα του “be-active”,καθώς στα προγράμματα αθλητισμού που διατηρούμε,έχουμε αθλούμενους από 4 εως 78 ετών.

Αναμφίβολα ο αθλητισμός και η σωματική άσκηση συμβάλλουν σημαντικά στην ευεξία των  πολιτών. Ωστόσο, το επίπεδο της σωματικής άσκησης παρουσιάζει αυτή τη στιγμή στασιμότητα και, ακόμη και υποχώρηση.
O Γ.Σ.ΚΕΡΑΤΕΑΣ  αποτελεί μια απάντηση στην πρόκληση αυτή.

Η έλλειψη σωματικής άσκησης έχει όχι μόνο αρνητικές συνέπειες στην κοινωνία και στην υγεία των πολιτών, αλλά και οικονομικό κόστος. Επιπλέον, ο αθλητισμός έχει τη δυνατότητα να ενισχύσει τα μηνύματα ανεκτικότητας και την ιδιότητα του πολίτη .
Η προώθηση του ρόλου του αθλητισμού ως μέσου για την κοινωνική ένταξη θα συμβάλει στην αντιμετώπιση των υφιστάμενων προκλήσεων στην  κοινωνία.

Συνεχίζουμε και φέτος , ο κόσμος  έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια ,και μας δίνει χαρά ότι κάθε χρονιά έχουμε περισσότερους αθλούμενους. Παρά τα οικονομικά προβλήματα και την έλλειψη χόρων άθλησης, συνεχίζουμε με μεράκι και αγάπη για τον αθλητισμό.