Παρασκευή, 19 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Το επικίνδυνο της λήθης” του Μανώλη Μπίστα

Στην κατάμεστη αίθουσα  ”Επίπλευση”   του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού πάρκου Λαυρίου, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 6 Μαρτίου η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής του Μανώλη Μπίστα, με τίτλο “Το επικίνδυνο της λήθης”.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Δεκάδες φίλοι και γνωστοί είχαν συρρεύσει από νωρίς, θέλοντας να τιμήσουν τον άνθρωπο που τόσα έχει προσφέρει στον τόπο , αλλά και να γνωρίσουν, αρχικά μέσα από τις απαγγελίες της καταπληκτικής Θέλμας  Καραγιάννη ( Τραγουδίστρια – Ηθοποιός – Ραδιφωνική Παραγωγός ΕΡΤopen) και στη συνέχεια διαβάζοντας το βιβλίο, τις ευαισθησίες ενός ανθρώπου της εποχής μας, που πότε ρεαλιστικά, πότε με πόνο ψυχής, αλλά και με μια σπάνια ψυχική ανάταση μας ομολογούσε δημόσια.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Για τον Μανώλη Μπίστα μίλησαν οι :
Τασούλα Βερβενιώτη, Ιστορικός
Θέμης Μουμουλίδης, Σκηνοθέτης – Βουλευτής
Γιώργος Ανδρέου, Συνθέτης – Συγγραφέας

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Την παρουσίαση συντόνιζε η Δώρα Μουτσούλα – Επικοινωνιολόγος ΜΜΕ

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ο Μανώλης Μπίστας μας μίλησε ελάχιστα για τον εαυτό του,  δείγμα ανδρός σεμνού, όχι από τη γνωστή ναρκιστική σεμνότητα της εποχής αλλά από το σεμνό του ανδρός που γνωρίζει την υπεροχή του, έχει ζήσει έντονα πρόσωπα και καταστάσεις της γενιάς του, αλλά προτιμά να ξεχνά βάζοντας στο χρονοντούλαπο τα όσα έχει προσφέρει στην κοινωνία και κρατώντας στην ψυχή του τα όσα του πρόσφερε εκείνη.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Η συλλογή ως συνολική κριτική είναι υπέροχη και σε υποχρεώνει να την διαβάσεις μονορούφι, ενώ σε αναγκάζει πολλές φορές να επιστρέφεις διαβάζοντας το προηγούμενο πιο  έντονα , πιο προσεκτικά, πιο βαθιά , για να το δεις κάτω από ένα διαφορετικό πρίσμα, θαυμάζοντας ακόμα περισσότερο τον λόγο και το ήθος.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το όμορφο ταξίδι της συλλογής “Το επικίνδυνο της λήθης”  ήδη ξεκίνησε!

Περιμένουνε το επόμενο απόσταγμα ψυχικής σκέψης και προβληματισμού του Μανώλη Μπίστα, που είμαστε βέβαιοι ότι θα έλθει σύντομα.

Θα ήταν παράληψή μας να μην αναφερθούμε  ότι το υπέροχο εξώφυλλο το δημιούργησε ο ζωγράφος Γιώργος Αγγελής και  ότι εκδόθηκε από τον εκδοτικό οίκο ΑΩ.

της Αγλαϊας Πιτσώλη, Εκδότρια της YpervasiNews.gr

17155895_413010665728985_8627468741150437437_n

http://www.ypervasinews.gr