Οι αντιδράσεις ανάγκασαν τον δήμαρχο Λαυρεωτικής να… κλείσει, τελικά, την πόρτα του Πνευματικού Κέντρου Κερατέας στη Χ.Α.! (Φωτός)

Έπιασαν τόπο οι αντιδράσεις για τη συγκέντρωση της ΧΑ και του βουλευτή Αττικής του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη και τελικά αυτή δεν πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου αλλά σε καφέ επί της λεωφόρου Σουνίου πολύ κοντά στο αστυνομικό τμήμα της Κερατέας!

Οι τελευταίες ώρες ήταν γεμάτες ένταση στην πόλη αφού δεν ήταν λίγες οι αριστερές και αντιφασιστικές οργανώσεις οι οποίες τα έβαλαν ουσιαστικά με τον δήμαρχο Λαυρεωτικής Δημ. Λουκά για την κίνησή του να παραχωρήσει δημοτικό χώρο για τη συγκέντρωση της Χ.Α.

Τελικά ο κ. Λουκάς σκεπτόμενος προφανώς ψυχραιμότερα το όλο θέμα και προκειμένου να αποφύγει και επιθέσεις εναντίον του, “έκλεισε” την πόρτα του Πνευματικού Κέντρου, κάτι βέβαια που ουδόλως πτόησε τους χρυσαυγίτες οι οποίοι προχώρησαν στη διεξαγωγή της εκδήλωσης σε ιδιωτικό όμως χώρο.

Περίπου διακόσια άτομα συγκεντρώθηκαν στην ομιλία του κ. Κασιδιάρη χωρίς βέβαια να διακοπεί η κυκλοφορία στη λεωφόρο Σουνίου ενώ σε απόσταση αναπνοής από το καφέ της εκδήλωσης είχαν σταθμεύσει δύο κλούβες με ισάριθμες διμοιρίες των ΜΑΤ.

Λίγο πιο πέρα, 800 μέτρα από το σημείο, επί της κεντρικής πλατείας της Κερατέας, αντιφασίστες είχαν συγκεντρωθεί και με πανό και συνθήματα διαδήλωναν την αντίθεσή τους στη συγκέντρωση της Χ.Α. αλλά και συνολικότερα στη δράση της.

Ευτυχώς πάντως δεν υπήρξε κάποια ένταση ανάμεσα στις δύο πλευρές παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί σκληρότατες ανακοινώσεις, τις προηγούμενες ώρες, τόσο της Ο.Μ. Καλυβίων του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αλλά και του συλλόγου εκπαιδευτικών “Κ. Σωτηρίου”.

Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τη συγκέντρωση της Χ.Α. και την αντισυγκέντρωση των αντιφασιστών:

http://www.notioanatolika.gr

xaker2

xaker3

Αρέσει σε %d bloggers: