Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σε εξέλιξη εργασίες αναβάθμισης ευρυζωνικών δικτύων του ομίλου ΟΤΕ στο Λαύριο

Ένα έργο που θα αναβαθμίσει σημαντικά τα ευρυζωνικά δίκτυα βρίσκεται σε εξέλιξη από τον όμιλο ΟΤΕ στην πόλη του Λαυρίου, με στόχο όταν ολοκληρωθεί να δώσει τη δυνατότητα στο 80% των πολιτών να απολαμβάνει ταχύτητες VDSL στο ίντερνετ, την τηλεφωνία και την ψηφιακή τηλεόραση.

Η αναβάθμιση των ευρυζωνικών δικτύων θα διευκολύνει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών, αφού τα εν λόγω δίκτυα προσφέρουν υπηρεσίες που απαιτούν υψηλές ταχύτητες, ενώ θα αναβαθμίσουν αισθητά τη διαδικτυακή εμπειρία ιδιωτών και εταιρειών, προσφέροντας γρήγορη και αδιάλειπτη πρόσβαση στο Ιnternet.

Μετά από σχετική αδειοδότηση του Δήμου Λαυρεωτικής, η πρώτη φάση των εργασιών ξεκίνησε ήδη στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, στο Νυχτοχώρι, τον Κυπριανό (Φοινικόδασος), σε ένα μέρος του Πανόρμου και θα επεκταθεί σε όλη την πόλη. Δεν έλειψαν βέβαια και τα προβλήματα, αφού μερικοί συνδρομητές έμειναν κάποιες ημέρες χωρίς τηλέφωνο ή ίντερνετ.

Στην πρώτη φάση των εργασιών τα συνεργεία πραγματοποιούνται σε σημεία της πόλης έργα εμπλουτισμού των υφιστάμενων σωληνώσεων με πολυσωλήνια συστήματα που βρίσκονται εντός των φρεατίων και παράλληλα μετατροπή των παλαιών καφάο σε καμπίνες. Οι εργασίες θα έχουν ολοκληρωθεί έως τον Ιούνιο.

Το έργο περιλαμβάνεται στο επενδυτικό πρόγραμμα του Ομίλου ΟΤΕ και υλοποιείται και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Αρέσει σε %d bloggers: