Δράση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας από το ΝΠΔΔ Κέφαλος στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής

Στα πλαίσια του εορτασμού για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Λογοθεραπείας 2017, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Λογοπεδικών – Λογοθεραπευτών σε συνεργασία με το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, θα πραγματοποιήσουν το Σάββατο 1 Απριλίου στο Λαύριο & την Κυριακή 2 Απριλίου στην Κερατέα, δωρεάν ανιχνεύσεις, κατόπιν ραντεβού,  δυσκολιών επικοινωνίας, λόγου και μάθησης σε παιδιά προσχολικής ηλικίας.

Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η Ημέρα Λογοθεραπείας σε όλες τις χώρες της ΕΕ. Κάθε χρόνο, την ημέρα αυτή, σε όλες τις χώρες της ΕΕ, εστιάζουμε την προσοχή μας σε μια συγκεκριμένη διαταραχή της επικοινωνίας και ενημερώνουμε το ευρύτερο κοινό για τις επιπτώσεις της διαταραχής αυτής στην καθημερινή ζωή των ατόμων και των οικογενειών τους.

Η  φετινή 6η Μαρτίου ήταν αφιερωμένη στην δυσφαγία. Η δυσφαγία είναι μια νευρολογική διαταραχή που επηρεάζει τη λήψη τροφής και κατά συνέπεια τη θρέψη και ενυδάτωση του οργανισμού. Ο Λογοθεραπευτής, σε συνεργασία με τον θεράποντα ιατρό, μπορεί να βοηθήσει ακόμα και να εξαλείψει δυσφαγίες που αφορούν στο στοματικό και στο φαρυγγικό στάδιο της κατάποσης. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε το ευρύτερο κοινό για την δυσφαγία και να το ενημερώσουμε για τις υπάρχουσες δομές και υπηρεσίες, την θεραπευτική προσέγγιση και τυχόν ομάδες στήριξης. Η δυσφαγία μπορεί να εμφανιστεί σε όλες τις ηλικίες, ακόμα και στα βρέφη. Η διαταραχή αυτή επηρεάζει, σε μεγάλο βαθμό, την κοινωνική ενσωμάτωση του ασθενούς και την απόλαυση της ζωής.

Οι λογοθεραπευτές διαθέτουν τις εξειδικευμένες γνώσεις και δεξιότητες και είναι σε θέση να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν την δυσφαγία. Μπορούν, επίσης, να ενημερώσουν τις οικογένειες τα μέλη των οποίων παρουσιάζουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης αυτής της διαταραχής.

Τόποι Δράσης

Λαύριο: Βρεφονηπιακός Σταθμός Λαυρίου – Ώρες: 10:00 – 14:30 (κατόπιν ραντεβού)

Κερατέα: Βρεφονηπιακός Σταθμός Κερατέας – Ώρες: 10:00 – 14:30 (κατόπιν ραντεβού)

Για περισσότερες πληροφορίες:  (Π.Σ.Λ.) τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 777 99 01

Αρέσει σε %d bloggers: