Η ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI στηρίζει σταθερά τις Τέχνες και τον Πολιτισμό!

Σας προσκαλούμε στην θεατρική παράσταση «Βασιλικῷ Καρπῷ» της δημοτικής θεατρικής ομάδας Λαυρίου “εξόρυξη” την Παρασκευή 7 Απριλίου και την Κυριακή 9 Απριλίου στις 20:30 στο Αμφιθέατρο του ΕΠΑΛ Λαυρίου.
Γιατί…ο Αθλητισμός είναι Πολιτισμός και ο Πολιτισμός είναι πάνω απ’ όλα!

Τίτλος παράστασης: Βασιλικῷ Καρπῷ
Είδος: Σύγχρονο Ελληνικό δράμα
Τοποθεσία: Αμφιθέατρο ΕΠΑΛ Λαυρίου
Ημέρες/ώρα παραστάσεων: Παρασκευή 7 Απριλίου και Κυριακή 9 Απριλίου.
Διάρκεια: 75 λεπτά
Υποστηρικτής Επικοινωνίας: ΚΑΕ ΛΑΥΡΙΟ-DHI
Είσοδος ελεύθερη.

Συντελεστές:
Συγγραφέας: Ελβίνα Μποτονάκη
Σκηνοθεσία – Διδασκαλία: Γιώργος Δρίβας
Βοηθός Σκηνοθέτη: Ελένη Ψαρρά
Μουσική Σύνθεση: Salvatore Bezzi
Λύρα: Nικόλας Πετρίδης
Σκηνογραφία: Ohm David – Γιώργος Δρίβας
Φωτισμός: Ηλιάνα Δρίβα
Μακιγιάζ-κομμώσεις: Silvia Cardullo.
Ενδυματολογία: Πειραματική Σκηνή «Λάκης Καραλής»
Κατασκευή Σκηνικών: Βάσω Τεκέρταλη – Kώστας Λαζαρίδης – Γιώργος Δρίβας
Σκηνοθεσία Βίντεο: Γιώργος Δρίβας
Kάμερα βίντεο :Γιάννης Βακρινός – Ηλιάνα Δρίβα
Aφίσα/Φωτογραφία: Ηρακλής Σιαμίδης
Video trailer: Γιάννης Βακρινός
Καλλιτεχνικά υπεύθυνη: Στέλλα Δρίβα
Παίζουν:
Πατέρας: Παντελής Δρίβας
Μητέρα: Αγγελική Κατσιβαρδά
Βασιλική: Βανέσσα Παπαρούνη
Ελένη: Φρόσω Τεκέρταλη
Γιώργης: Ηρακλής Σιαμίδης
Κορίτσια του χωριού: Κυριακή Θωϊδου – Μελίντα Κοκοτσάκη

Λίγα λόγια για το έργο
Κρήτη 1960. Μια οικογένεια, εναρμονισμένη στην κοινωνική ηθική, ζει μόνο για την τιμή της, θυσιάζοντας τα πάντα για την υπόληψη της. Ένα χωριό που βλέπει αλλά δεν μιλάει.
Μια κοινωνία που συναινεί σε όσα γίνονται. Δυο κόρες που ψάχνουν το δικό τους δρόμο διαφυγής. Η επανάσταση και η σιωπή. Η ελευθερία και η υποταγή. Η Ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Το «Βασιλικῷ Καρπῷ», γραμμένο μόλις το 2015, αποτελεί μια ιδέα βασισμένη σε προσωπικές αναφορές που έχει η συγγραφέας Ελβίνα Μποτονάκη σε ένα χωριό της Κρήτης στο οποίο και μεγάλωσε. Διαχρονικά όμως πρόκειται για μια σύγχρονη θεατρική ματιά στην νοσηρή κοινωνία του σήμερα, στα «κουσούρια» που εξακολουθούν να την διακατέχουν με το πέρασμα των χρόνων και στην ανάγκη του ατόμου να συνυπάρξει, να εξελιχθεί μέσα σε αυτήν και – γιατί όχι – να την μεταλλάξει.

Σύντομο βιογραφικό Εξόρυξης
Η θεατρική ομάδα του Δήμου Λαυρεωτικής «Εξόρυξη», ιδρύθηκε την άνοιξη του 2003, από τον σκηνοθέτη Γιάννη Μυρογιάννη με την αρωγή του Δημάρχου Δημήτρη Λουκά και της προέδρου του πολιτιστικού κέντρου Μαρίας Γκίκα.
Η διάθεση της ομάδας ήταν να δημιουργηθεί ένας πυρήνας που θα αποτελούσε την λειτουργική συνέχεια όλων των κυττάρων που βλάστησαν στην πόλη από παλιά μέχρι το πρόσφατο παρελθόν.
Σκοπός της «ΕΞΟΡΥΞΗΣ» είναι η εκ βάθους ενασχόληση με το ελληνικό και παγκόσμιο δραματουργικό γίγνεσθαι. Εν γένει, η καλλιέργεια των εσώτερων δημιουργικών τάσεων του ατόμου, μέσα από το πνεύμα της συνεργασίας και της ομαδικότητας.
Το 2011 αναλαμβάνει την σκηνοθεσία η Στέλλα Δρίβα και το 2016 η «Εξόρυξη» αναδιαμορφώνεται στην κεντρική σκηνή και στην πειραματική σκηνή «Λάκης Καραλής» η οποία πήρε το όνομα του αείμνηστου σκηνοθέτη και δασκάλου Λάκη Καραλή, ο οποίος είχε διατελέσει στο παρελθόν σκηνοθέτης της θεατρικής ομάδας Λαυρίου.
Η θεατρική ομάδα «Εξόρυξη» όλα αυτά τα χρόνια έχει επιλεχθεί και διακριθεί σε αρκετά πανελλαδικά φεστιβάλ θεάτρου (Ζωγράφου, Ιεράπετρας, Ορεστιάδας, Καρδίτσας) έχοντας αποσπάσει συνολικά μέχρι τώρα 15 βραβεία, ενώ έδωσε και παραστάσεις στην Αθήνα και στην υπόλοιπη Αττική.

Αρέσει σε %d bloggers: