Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Σύλλογος Ηπειρωτών Δήμου Λαυρεωτικής Ο ΠΥΡΡΟΣ: Εορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Γενικό Λύκειο Λαυρίου

25η Μαρτίου, διπλή γιορτή, εθνική και θρησκευτική, διπλή τιμή να συνεορτάσουμε στο Γενικό Λύκειο Λαυρίου την Επέτειο του 1821, στον ίδιο χώρο, όπου φιλοξενούμαστε για την εκμάθηση παραδοσιακών χορών, κάθε Σάββατο πρωί.

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Μανώλης Λαμπίρης στην ομιλία του αναφέρθηκε σε  ιστορικά γεγονότα της ηρωικής θυσίας των Ελλήνων για την ελευθερία, αλλά και της ανείπωτης αγάπης για την πατρίδα,  από τα οποία εμπνεύστηκε η λαϊκή μούσα και τα μετουσίωσε σε χορό και τραγούδι. Στη συνέχεια το χορευτικό τμήμα ενηλίκων χόρεψε με την συνοδεία μουσικής. Η συμμετοχή των μαθητών ήταν ενθουσιώδης και συγκινητική, μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες του Λυκειάρχη, κ. Π. Τσαλιαγκού και των καθηγητών.

Στους χορούς χόρεψαν οι Δ.  Κλάγκος, Μ. Λαμπίρης,  Χ. Παπαλέξης, Τ. Γαβαλά, Ε. Θεοδώρου, Α. Καϊάφα, Α. Κούτα, Ε. Λαμπρούση, Ξ. Λιόντα, Ε. Μότσι, Ε. Παπαδοπούλου, Β. Πισσάνου, Τζ. Τσαντούλα, Α. Χατζησταμάτη. Χοροδιδάσκαλος κ. Β. Πετράκη.

Προς τιμή Της ίδιας Επετείου Ο Σύλλογος μας έλαβε μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις και στην Παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στο Λαύριο.

Χρόνια πολλά και του χρόνου.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                 Η Γραμματέας

Μ. Λαμπίρης                                Π. Λιόντα