Ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή για το μείζον πρόβλημα των ιδιοκτησιών της Λαυρεωτικής

Δήμος Λαυρεωτικής: Ψηφίστηκε σήμερα το απόγευμα στη Βουλή των Ελλήνων, τροπολογία με την οποία δίνεται λύση στο μείζον πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η Κ.Υ.Δ., με την έκδοση πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και καθορισμού αποζημίωσης αυθαίρετης χρήσης σε εκατοντάδες οικογένειες της Λαυρεωτικής.

Με την ψήφιση της προαναφερθείσας τροπολογίας αναστέλλεται η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής και Πρωτοκόλλων Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης στην περιοχή της Δ.Ε. Λαυρεωτικής και της Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου, μέχρι την κύρωση των οριστικών εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου.

Η ψήφιση της εν λόγω τροπολογίας, αποτελεί μείζονος σημασίας απόφαση, καθώς δίνει λύση στο αδιέξοδο και στο οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα των κατοίκων της Λαυρεωτικής. Απομένει πλέον να ψηφιστεί στη Βουλή, η επέκταση του ευεργετικού Ν.719/77 στην περιοχή των καλλικρατικών Δήμων Λαυρεωτικής & Σαρωνικού, ώστε να διευθετηθεί αμετάκλητα και αδιαμφισβήτητα το ιδιοκτησιακό καθεστώς των δημοτών μας.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Αρέσει σε %d bloggers: