Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»: Ανακοίνωση για ψηφισθείσα τροπολογία Υπουργείου Οικονομικών

Στις 29-3-2017 ψηφίστηκε από την Βουλή τροπολογία του Υπουργείου Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία «Αναστέλλεται η έκδοση, η βεβαίωση, η είσπραξη και η εκτέλεση Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής, Πρωτοκόλλων Καθορισμού Αποζημίωσης Αυθαίρετης Χρήσης και Πρωτοκόλλων Επιβολής Ειδικής Αποζημίωσης για τις περιοχές που περιγράφονται στην υπ’ αριθμ. 1151/1872 απόφαση του Εφετείου Αθηνών, στις υπ’ αριθμ. 116/1868 και 698/1876 αποφάσεις του Εφετείου Ναυπλίου και στην υπ’ αριθμ. 110/1878 απόφαση του Αρείου Πάγου και ανήκουν στο Δήμο Λαυρεωτικής και Σαρωνικού και με την επιφύλαξη των δικαιωμάτων του Ελληνικού Δημοσίου επί δασικών εκτάσεων, μέχρι την κύρωση των οριστικών εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου των ανωτέρω Δήμων».

Η συγκεκριμένη ρύθμιση φυσικά αναφέρεται και εφαρμόζεται σε όλο τον Δήμο Λαυρεωτικής και δεν εφαρμόζεται επιλεκτικά, ούτε διαιρεί τον Δήμο σε Δημοτικές Ενότητες. Ο Δήμος Λαυρεωτικής σήμερα, ελέω Καλλικράτη, είναι ενιαίος και αδιαίρετος και επομένως οι διατάξεις των νόμων έχουν εφαρμογή στο σύνολο των διοικητικών του ορίων.

Τον ενιαίο Δήμο Λαυρεωτικής και την εξυπηρέτηση του συνόλου των δημοτών – πολιτών, πρέπει να έχει ως αρχή του ο εκάστοτε Δήμαρχος.

Η Δημοτική Παράταξη «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ» τηρώντας την αρχή του ενιαίου Δήμου, ζητούσαμε από το έτος 2012 την επέκταση του ευεργετικού Νόμου 719/1977 στο Λαύριο και στον Άγιο Κωνσταντίνο, παρότι ο Νόμος αυτός αποτέλεσε δικαίωση του πολύχρονου δικαστικού αγώνα των κατοίκων της Κερατέας κατά του Ελληνικού Δημοσίου, για την προάσπιση των ιδιοκτησιακών τους δικαιωμάτων. Επίσης καταθέσαμε ως πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, τεκμηριώνοντας αυτήν, να ανασταλεί η έκδοση των Πρωτοκόλλων Διοικητικής Αποβολής και των πάσης φύσεως Προστίμων που αφορούν τις ιδιοκτησίες όλων των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής μέχρι την κύρωση των οριστικών εγγραφών του Εθνικού Κτηματολογίου, η οποία και τελικά ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Για να επιτύχουμε την ψήφιση της ανωτέρω τροπολογίας, εργαστήκαμε μεθοδικά και ομαδικά, όπως έπρεπε να κάνουμε, για το συμφέρον όλων των κατοίκων του Δήμου Λαυρεωτικής. Για την επίτευξη του στόχου, συμμετείχαμε σαν Παράταξη, όπως κάναμε πάντα, στις συζητήσεις με στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών και με βουλευτές, καθώς και στην σύνταξη της τροπολογίας, συνεισφέροντας τις γνώσεις μας και την εμπειρία μας.

Η επιλεκτική «θριαμβευτική» ανακοίνωση στις 30-3-2017 του Δημάρχου κ. Λουκά περί ΤΟΠΙΚΗΣ εφαρμογής στο Λαύριο και στον Άγιο Κωνσταντίνο της ψηφισθείσας διάταξης – τροπολογίας περί αναστολής της έκδοσης των Πρωτοκόλλων διοικητικής αποβολής και των Προστίμων, φανερώνει ή επικίνδυνη άγνοια ή τοπική μεροληψία.

Δήμαρχε, πότε επιτέλους θα καταλάβεις ότι και η Κερατέα και οι Οικισμοί της ανήκουν στον Δήμο Λαυρεωτικής και ότι τα προβλήματα των κατοίκων τους είναι, αν όχι μεγαλύτερα, εξίσου μεγάλα με τα προβλήματα των κατοίκων των άλλων πόλεων του Δήμου;

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
της Παράταξης «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ»
Σταύρος Ρόζης          Αρετούσα Μακρή

Αρέσει σε %d bloggers: