Συνάντηση της Ομοσπονδίας του Διασυλλογικού με βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Ένας από τους βασικούς στόχους που έχουν τεθεί από το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας είναι και η ολοκλήρωση της μακρόχρονης προσπάθειας για την επίτευξη ευνοϊκότερης αντιμετώπισης των υπό ένταξη στο σχέδιο αυθαιρέτων από τους νόμους τακτοποίησης 4014/11 και 4178/13.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και της περιφέρειας μας κ. Γιάννη Δέδε και κ. Πάνο Σκουρολιάκο.

Στη συζήτηση που διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν από την Ομοσπονδία ο πρόεδρος κ. Νικηφόρος Φρατζέσκος, ο αντ/δρος κ. Θεμιστοκλής Μακαντάσης και  το μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου κ. Γιώργος  Κερένης.

Έπειτα από μια πλήρη ενημέρωση για την πορεία των εντάξεων στο σχέδιο πόλης των περιοχών μας, επισημάνθηκε στους παρευρισκόμενους βουλευτές η αναγκαιότητα μιας ευνοϊκότερης αντιμετώπισης, εκ μέρους της πολιτείας, των υπό ένταξη αυθαιρέτων κτισμάτων από τον νέο νόμο, που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση στη Βουλή και μεταφράζεται σε έκπτωση 40%-50% επί του υπολογιζόμενου ενιαίου ειδικού προστίμου  του ν. 4178/2013.

Υπερτονίστηκε το δίκαιο και διαχρονικό αίτημα της Ομοσπονδίας μας και αναφέρθηκαν τα επιπλέον κόστη, πέραν των προστίμων τακτοποίησης των αυθαιρέτων, που καλούνται να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες για τα υπό ένταξη στο σχέδιο αυθαίρετα κτίσματα με την ολοκλήρωση της  πολεοδόμησης (εισφορά σε χρήμα, έκδοση οικοδομικής αδείας).

Τέλος αναφέρθηκε ότι πρέπει στον προς ψήφιση νόμο να υπάρξει ρύθμιση η οποία θα συμπεριλάβει και τη δυνατότητα συμψηφισμού των εξόδων για την έκδοση οικοδομικής άδειας, που προαναφέραμε, με τα επιβαλλόμενα  πρόστιμα των νόμων τακτοποίησης.

Οι βουλευτές άκουσαν προσεκτικά τις θέσεις μας, τάχθηκαν θετικά στα δίκαια αιτήματα μας και δεσμεύτηκαν πολύ σύντομα να μας δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις.

Για την ομοσπονδία
              -Ο-                                -Ο-                   -Ο-            
       Πρόεδρος                    Αντ/δρος           Γραμματέας
     Ν. Φρατζέσκος       Θ. Μακαντάσης    Σ. Γρηγοράκος

Αρέσει σε %d bloggers: