Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε η 3η συνάντηση οδοντιάτρων-νηπίων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας από το πρόγραμμα Προληπτικής Οδοντιατρικής

Πραγματοποιήθηκε η τρίτη επίσκεψη των οδοντιάτρων στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας,  στο πλαίσιο του εθελοντικού προγράμματος  οδοντιατρικής προληπτικής αγωγής στα νήπια, που τελείται υπό την αιγίδα του Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ».

Το ετήσιο αυτό πρόγραμμα ακολουθεί ένα τρίπτυχο ανάλυσης του φάσματος της προληπτικής ιατρικής, όπου στο 1ο μέρος δίνονται διατροφικές συμβουλές για την προστασία των νεογιλών δοντιών, στο 2ο μέρος παρουσιάζεται με διαδραστικό τρόπο μέθοδοι βουρτίσματος και στο 3ο μέρος γίνεται μια επίδειξη της τεχνικής βουρτσίσματος σε κάθε νήπιο ξεχωριστά με βούρτσες και οδοντόκρεμες που έχει προμηθεύσει το Νομικό Πρόσωπο τα νήπια, για την καλύτερη εμπέδωση των παραπάνω. Το προληπτικό αυτό πρόγραμμα στοχεύει στην αποφυγή εμφάνισης τερηδόνας καταρχάς στα νεογιλά και στη συνέχεια στα μόνιμα δόντια, καθώς και η αποφυγή εμφάνισης ουλίτιδας.

Σημειώνουμε ότι, το αντίστοιχο πρόγραμμα ξεκίνησε στο Βρεφονηπιακό Σταθμό του Λαυρίου κατά το σχολικό έτος 2016-2017, ενώ στο Βρεφονηπιακό της Κερατέας έχει ξεκινήσει από το σχολικό έτος 2015. Στόχος αυτής της κοινής προσπάθειας, είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού στην προληπτική οδοντιατρική και συνολικά η μύηση στην αγωγή υγείας.

Το ΝΠΔΔ «Κέφαλος» και η Πρόεδρος κ. Δήμητρα Πάλλη ευχαριστούν ιδιαίτερα τους οδοντιάτρους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, για την εθελοντική συμβολή τους στην υλοποίησή του στην Κερατέα και συγκεκριμένα τους: κκ. Βίκυ Ζιρτιλίδου, Στέφανο Καϊλαντζή, Ρούλα Παναγιώτου και Γεωργία Πέτση.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας