Στα πλέι οφ το Λαύριο παρά την ήττα 72-61 στην Πάτρα από τον Απόλλωνα
Ύστερα από πέντε χρόνια στα σαλόνια, ο Απόλλων υποβιβάστηκε στην Α2. Αν και οι Πατρινοί επικράτησαν 72-61 του Λαυρίου, εντούτοις δεν ήρθε το «δώρο» από την Αμαλιάδα και μοιραία υποβιβάστηκαν στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, ακολουθώντας την εδώ και καιρό καταδικασμένη Δόξα Λευκάδας.
Η ομάδα της Αχαΐας ήθελε δική της νίκη και παράλληλα ήττα του Κόροιβου από τον συντοπίτη Προμηθέα Πατρών, ωστόσο το δεύτερο σκέλος του σεναρίου δεν βγήκε στα χασομέρια κι ως εκ τούτου πήρε το δρόμο προς τα κάτω…
Όπως καταλαβαίνετε, με τη λήξη της αναμέτρησης, επικράτησε… παγωμάρα στο κλειστό της Περιβόλας, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι πανηγύριζαν για την παρθενική τους συμμετοχή στα πλέι οφ, όπου εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα αντιμετωπίσουν στον πρώτο γύρο τον ΠΑΟΚ.
Το ματς
Μπορεί να χρειάστηκε δύο λεπτά για να βρει «ρυθμό», ωστόσο ο Απόλλωνας άρχισε να παίρνει τα πάνω του και με μικρό επιμέρους σκορ 7-0, ανέκτησε τα ηνία (7-5). Κατάφερε, μάλιστα, μετά από ένα κακό δεκάλεπτο με πολλά λάθη και αστοχία εκατέρωθεν, να διατηρηθεί σε θέση ισχύος με το υπέρ του 13-9 απέναντι στο Λαύριο.
Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει να… στροφάρουν επιθετικά, την ώρα που οι φιλοξενούμενοι αντιμετώπιζαν προβλήματα, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να ανοίξει από νωρίς και να φτάσουμε στο 20-9 στο 12’. Χάρη στους Ρέινς και Μπαρτ, ο Απόλλων έφτασε στο +18 (28-10) απέναντι σε ένα Λαύριο που τα είχε πραγματικά χαμένα και στις δύο άκρες του παρκέ. Το ματς άνοιξε στο τελευταίο τετράλεπτο, η ομάδα της Αττικής βρήκε λύσεις από τους Αμερικανούς του και κατάφερε τουλάχιστον να μειώσει την απόστασή της από τον Απόλλωνα, με το 35-23 του ημιχρόνου.
Ως και το 23’, η ομάδα της Πάτρας ήταν το απόλυτο αφεντικό της αναμέτρησης, διατηρώντας διψήφιες διαφορές, 41-28. Τα λάθη, όμως, και η αστοχία μέχρι και σε βολές επέτρεψαν στο Λαύριο να ξαναμπεί στο «κόλπο» και με δύο τρίποντες βόμβες από Γκρέι και Αθανασούλα να πλησιάσει στο καλάθι, 41-38! Μέχρι τη λήξη του δεκαλέπτου, οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα με τα φάουλ των φιλοξενούμενων και με συνεχόμενες βολές από Μπαρτ-Καλινόσκι, κατάφεραν να… ξεφύγουν εκ νέου, με το 50-41 στο 30’.
Τα δεκάλεπτα: 13-9, 35-23, 50-41, 72-61
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ
Σερέλης: «Μας αξίζει η πρόκριση στα play offs»
Άξια κέρδισε το Λαύριο θέση στα play offs, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης μετά την ανώδυνη ήττα του Λαυρίου από τον Απόλλωνα στην Πάτρα.
Δικαιότατα πήρε το Λαύριο το εισιτήριο για τα play offs παρά την ήττα του από τον Απόλλωνα στην Πάτρα, όπως δήλωσε ο Χρήστος Σερέλης, που είχε και έναν καλό λόγο να πει για τους γηπεδούχους που υποβιβάστηκαν.
«Έχουμε απέναντι μας μια ομάδα που έπεσε κατηγορία,. Το μόνο παρήγορο που έχει αυτή η ομάδα είναι ότι θα έχει παρελθόν, παρόν και σίγουρα θα έχει και μέλλον και σίγουρα θα επιστρέψει σύντομα στην Α1. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους στην ομάδα μας για την είσοδο μας στα πλέι οφ. Νομίζω ότι η θέση αυτή μας αξίζει και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που είμαστε μέρος της μεγαλύτερης επιτυχίας του Λαυρίου», τόνισε ο προπονητής των φιλοξενούμενων.
Ο αρχηγός του Λαυρίου, Σάκης Γιαννακόπουλος, είπε: «Ήταν ένα παιχνίδι ειδικών συνθηκών επικράτησε το μεγαλύτερο κίνητρο που είχε ο Απόλλωνας για την παραμονή σε σχέση με το δικό μας που ήταν η είσοδος στα πλέι όφ. Φτάσαμε σε ένα σημείο να μείνουμε πίσω στο σκορ, αντιδράσαμε προσπαθήσαμε, αλλά τα λάθη που έγιναν έδωσαν στον Απόλλωνα τη νίκη».
Τα ζευγάρια των playoffs στην Basket League (pics)
Η νίκη του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΟΚ ήταν το τελευταίο, χρονικά, παιχνίδι στην κανονική περίοδο της εφετινής Basket League πριν από την έναρξη των playoffs με το νέο σύστημα διεξαγωγής τους, με στόχο την αύξηση του ενδιαφέροντος και, συγχρόνως, τη μείωση των αγωνιστικών υποχρεώσεων των «μεγάλων».
Έτσι, λοιπόν, ο Ολυμπιακός έχει το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, ο Άρης εκμεταλλεύτηκε την ήττα του ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ και τερμάτισε στην πρώτη τετράδα, το Λαύριο θα παίξει για πρώτη φορά στην ιστορία του στα playoffs, ο Κόροιβος ανανέωσε την παραμονή του στην Basket League ενώ ο Απόλλων Πατρών θα ακολουθήσει τη Δόξα Λευκάδας στην Α2.
Τα ζευγάρια της α’ φάσης (πρόκριση στις δυο νίκες)
ΠΑΟΚ – Λαύριο
Ρέθυμνο – Κολοσσός
Το πρόγραμμα της β’ φάσης (πρόκριση στις δυο νίκες)
ΑΕΚ – Ρέθυμνο / Κολοσσός
Άρης – ΠΑΟΚ / Λαύριο
Το πρόγραμμα της γ’ φάσης – Ημιτελικοί (πρόκριση στις τρεις νίκες)
Ολυμπιακός – Άρης / ΠΑΟΚ / Λαύριο
Παναθηναϊκός – ΑΕΚ / Ρέθυμνο / Κολοσσός