Πραγματοποιήθηκε το Πασχαλινό Εργαστήρι 2017 στο Βιοτεχνικό – Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο Λαυρίου
Το Βιοτεχνικό – Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο πραγματοποίησε με επιτυχία τη Μ. Δευτέρα στις 10 Απριλίου 2017, Πασχαλινό Εργαστήριο καθώς και Αγιασμό. Η εκδήλωση έγινε με την ενεργό συμπαράσταση του Δήμου Λαυρεωτικής και του Τεχνολογικού και Πολιτιστικού Πάρκου Λαυρίου στο χώρο του Κάτω Μηχανουργείου της πρώην Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου.
Την εορταστική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, ο πάτερ Κωνσταντίνος Συρίγος, Αρχιμανδρίτης του ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Λαυρεωτικής που πραγματοποίησε τον καθιερωμένο Αγιασμό, αλλά και παιδιά με τις οικογένειές τους, οι Εθελοντές-συνεργάτες του ΒΒΕΜ, πρώην εργαζόμενοι της Γαλλικής Εταιρείας Μεταλλείων Λαυρίου και πολλοί φίλοι και υποστηρικτές του έργου του Μουσείου, τους οποίους ευχαριστούμε θερμά!
Μικροί και μεγάλοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση αυτή είχαν την ευκαιρία να φτιάξουν «Πασχαλινά-Σταυρουδάκια από Βάγια» με τη βοήθεια του κ. Χαράλαμπου Συρίγου, «Χειροποίητες-Λαμπάδες», «Πασχαλινά χρωματιστά αυγά σαν ορυκτά» καθώς και «το Φανάρι του Μεταλλωρύχου» περνώντας για ακόμη μια φορά, μια δημιουργική μέρα στο Βιοτεχνικό Βιομηχανικό Εκπαιδευτικό Μουσείο!
Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους όσους παρευρέθησαν κι ελπίζουμε να σας έχουμε σύντομα ξανά κοντά μας στις εκδηλώσεις και στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.
Το ΒΒΕΜ ευχαριστεί θερμά για την ευγενική τους χειρονομία να προσφέρουν προϊόντα των επιχειρήσεών τους για την συγκεκριμένη εκδήλωση τους: Ανώνυμο Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρεία Ειδών Διατροφής & Οικιακής Χρήσεως «MY MARKET», «ΤΗΕ MART», την Κηροπλαστική Βιοτεχνία «ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΚΙΑΔΑ & ΣΙΑ Ε.Ε.», «ΜΕΓΑ Α.Ε» «SEPTONA A.E.» & τον Οίκο Νυφικών «ΝΑΝΤΙΑ».