Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΛαύριοΣχολείαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκαν οι παρουσιάσεις της νέας σειράς παραμυθιών «Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΟΔΕΝΤΡΑ» στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Λαυρεωτικής

Την Παρασκευή 28/04/2017 στον 1ο και 2ο Βρεφονηπιακό Σταθμό Λαυρίου και την Παρασκευή 5/05/2017 στον Βρεφονηπιακό Σταθμό Κερατέας, έγινε η παρουσίαση της νέας σειράς παραμυθιών «Η ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΟΔΕΝΤΡΑ» της συγγραφέως Άννας Λαΐτσα (εκδόσεις Μεσογειακή). Η σειρά αποτελείται από 3 τεύχη με αυτοτελείς ιστορίες.

 Τα παιδιά παρακολούθησαν τις ιστορίες από το 1ο και 2ο τεύχος, με τίτλο «Τα φαινόμενα απατούν»  και «Δε φοβάμαι τα παιχνίδια μου». Η παρουσίαση έγινε από την ίδια τη συγγραφέα.

Μέσα από τη δράση αυτή, που οργάνωσε το Ν.Π.Δ.Δ. «ΚΕΦΑΛΟΣ» του Δήμου Λαυρεωτικής, τα παιδιά ταξίδεψαν με τη φαντασία τους σε μια πόλη βγαλμένη από το μαγικό κόσμο των ονείρων και εφοδιάστηκαν με νέες γνώσεις και ιδέες από το ταξίδι αυτό. Η παρουσίαση του παραμυθιού γέμισε τα νήπια με όμορφες εικόνες, ενώ παράλληλα τα ωφέλησε με σπουδαία ηθικά διδάγματα. Η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα. Δήμητρα Πάλλη ευχαρίστησε τη συγγραφέα κα. Λαΐτσα για την εθελοντική της αυτή δράση και τόνισε τη συμβολή του Παραμυθιού στη διαπαιδαγώγηση των παιδιών καθώς, μέσα από έναν ανεξάντλητο πλούτο θεματικών πυρήνων, συνδυάζει μοναδικά τη γνώση με τη φαντασία και τη συγκίνηση με τη γλωσσική καλλιέργεια.

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας