Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Άσκηση Επιτόπιας Λαογραφικής Ανθρωπολογικής Έρευνας ΕΚΠΑ στην Κερατέα

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας Ασκηση Επιτότιας Λαογραφικής Ανθρωπολογικης Έρευνας από το τμήμα “Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού” της Σχολής Φυσικής Αγωγής του Εθνικού Καποδιστριακου Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η σημαντική αυτή έρευνα διενεργήθηκε με πρωτοβουλία του χοροδιδασκάλου του Συλλόγου μας κ. Νίκου Στεργίου σε συνεργασία με τον Επικουρο Καθηγητή της Ειδικότητας “Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός” του Τμήματος Φυσικής Αγωγής του ΕΚΠΑ, κ. Χρήστο Παπακωστα και τον Αναπτυξιακο Σύνδεσμο Λαυρεωτικης.
Για τον λόγο αυτό 20 περίπου φοιτητές, με επικεφαλής τον κ. Παπακώστα,  βρέθηκαν από το πρωί της Πέμπτης στην Κερατέα, συνομιλησαν με κατοικους, και πήραν συνεντεύξεις από μέλη του ΚΑΠΗ σχετικά με τον χορό, τα τραγούδια και γενικά την λαογραφια της περιοχής μας.
Στη συνέχεια μετεβησαν στο Λαύριο, για μια γνωριμία με την περιοχή, και το απόγευμα έγινε στον χώρο του Συλλόγου μας παρουσίαση των Παραδοσιακών Φορεσιων του Τόπου μας, Αρβανίτικης και Σαρακατσάνικης. Ακολούθησε φαγητό και γλέντι σε ταβέρνα της πόλης μας.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι γιατί έκτος από το γεγονός ότι με την συγκεκριμένη έρευνα βοηθήσουμε μια ομάδα μελλοντικών δασκάλων Παραδοσιακού Χορού να συλλέξει πολύτιμα στοιχεία για την δουλειά της, βοηθήσαμε σημαντικά και στην ανάδειξη της Λαογραφίας του τόπου μας.

Ο Δάσκαλος και το ΔΣ του Συλλόγου μας, νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε κάποιους ανθρώπους για την σημαντική τους βοήθεια.

— Τον κύριο Χρήστο Παπακωστα και τους φοιτητές του, που επέλεξαν την πόλη μας.
— Τον Αναπτυξιακο Σύνδεσμο Λαυρεωτικής και τον κύριο Σταύρο Ιατρού για όλη την διοργάνωση.
— Τον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Πέτρο Φιλίππου
— Τον Δήμο Λαυρεωτικης
— Την πρόεδρο του ΝΠΔΔ ΚΕΦΑΛΟΣ κυρία Δήμητρα Πάλλη
— Τον πρόεδρο και τα μέλη του ΚΑΠΗ Κερατέας για την φιλοξενία
— Την ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΊΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΚΕΡΑΤΈΑΣ ΜΝΗΣΙΜΑΧΗ
— Τον κύριο Δημήτρη Ράπτη
— Την κυρία Κέλλυ Σιούτη για την φωτογραφική κάλυψη και τέλος
— Όλους τους κατοίκους της Κερατέας που μας άνοιξαν τα σπίτια τους.

Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας
ΗΓΕΧΟΡΟΣ
Έτος ιδρύσεως 2015