Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
Δήμος ΛαυρεωτικήςΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στα εγκαίνια για το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

Στα εγκαίνια του μνημείου Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού στον Πειραιά, τα οποία εντάχθηκαν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Μνήμης της Περιφέρειας Αττικής για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Το «Πυρρίχειο πέταγμα», όπως ονομάζεται το Μνημείο, είναι ένα κύμα από κυλίνδρους ελατηρίων που διαπερνάται από 17 γλυπτικές συνθέσεις οι οποίες περιγράφουν τον αγώνα των προσφύγων του Πόντου. Τα εγκαίνια παρακολούθησε πλήθος κόσμου, ενώ παρόντες ήταν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης,  ο δωρητής του Μνημείου και Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και οι κκ.Γιώργος  Παρχαρίδης-Πρόεδρος Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων, ο Χρήστος Τοπαλίδης Πρόεδρος -Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Γιώργος Βαρυθυμιάδης -Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων.

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε ότι: « Ο Δήμος Λαυρεωτικής ήταν από τους πρώτους Δήμους στην Ελλάδα, που υποδέχτηκαν τους ξεριζωμένους από τις πατρίδες τους Πόντιους πρόσφυγες. Οι Πόντιοι αποτελούν ένα αναπόσπαστο και σημαντικό πληθυσμιακό κομμάτι μας και μέσα από τέτοιες εκδηλώσεις μάς υπενθυμίζουν πως η ελευθερία, η διατήρηση της ταυτότητάς μας, η προάσπιση των αξιών και των ιδανικών μας, δεν είναι αυτονόητα, αλλά μπορεί να έχουν ένα βαρύ τίμημα. Πρέπει λοιπόν όλοι οι φορείς και οι πολίτες,  να συνεχίσουμε τον αγώνα για τη Διεθνή Αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων. »

Από το Γραφείο Τύπου & Επικοινωνίας

Μια σκέψη για το “Στα εγκαίνια για το μνημείο Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού παρευρέθηκε ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς

  • Τι ειναι αυτοι οι σκοπιδοτενεκεδες ρε παιδια;!;!!!;;;;ΑΙΣΧΟΣ!!

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

%d