Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΕκδηλώσειςΛαύριοΜητροπολίτης ΝικόλαοςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η θεατρική παράσταση “Ο Γάμος του Καραχμέτη” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Επισκοπείο Λαυρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε, την Τρίτη 30 Μαΐου 2017, η θεατρική παράσταση “Ο Γάμος του Καραχμέτη” του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη στο Επισκοπείο Λαυρίου.

Την παρούσα θεατρική παράσταση σκηνοθετεί η Όλια Λαζαρίδου, ενώ πρωταγωνιστές της είναι οι ηθοποιοί Ιφιγένεια Γρίβα και Νίκος Χαλδαιάκης. Η σκηνοθέτης κα Όλια Λαζαρίδου ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο για την ευλογία και παραχώρηση του χώρου του Επισκοπείου Λαυρίου για τη διεξαγωγή της θεατρικής παράστασης, καθώς και για την τιμητική παρουσία του, ενώ αναφέρθηκε περιληπτικά στο σπουδαίο αυτό διήγημα “Ο Γάμος του Καραχμέτη” του μεγάλου μας λογοτέχνη Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, πάνω στο οποίο βασίστηκε η σκηνοθεσία της.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικόλαος, με τη σειρά του, συνεχάρη και ευχαρίστησε θερμά τη σκηνοθέτη κ. Όλια Λαζαρίδου και τους ηθοποιούς για τη σημαντική πρωτοβουλία τους, τα έσοδα να κατατεθούν στο έργο που επιτελεί η Μονάδα Ανακουφιστικής Φροντίδας “Γαλιλαία” της Ιεράς Μητροπόλεως, καθώς και για το εξαιρετικό αποτέλεσμα της όλης παρουσίας τους.

Τη θεατρική παράσταση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο υπεύθυνος του Επισκοπείου Λαυρίου και Αρχιερατικός Επίτροπος Λαυρεωτικής Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Συρίγος, οι Ιερείς της Λαυρεωτικής, ο ιστορικός και συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, εκπρόσωποι φορέων της Λαυρεωτικής, καθώς και πλήθος κόσμου από την Αθήνα, τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική.

**Για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στη θεατρική παράσταση “Ο Γάμος του Καραχμέτη” στο Λαύριο, θα επαναδιεξαχθεί την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 και ώρα 20:30 στο παρεκκλήσιο του Αγίου Νικολάου στην Παλλήνη.

Εκ της γραμματείας του Επισκοπείου