Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΛιμάνιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Στο λιμάνι του Λαυρίου το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ

Στο στοιχείο του, στη θάλασσα δηλαδή, βρίσκεται από σήμερα τα ξημερώματα το ταχύπλοο επιβατηγό σκάφος ΖΕΦΥΡΟΣ της SAOS Ferries, το οποίο θα εκτελεί το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη και ξεκινάει τα απαραίτητα τεστ ώστε να πάρει τις άδειες και να έρθει στον Έβρο προκειμένου να αρχίσει η δρομολόγηση του.

Το evros-news.gr, σας παρουσιάζει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ το νέο σκάφος της εταιρείας του Φώτη Μανούση, για την μεταφορά του οποίου χθες βράδυ από το ναυπηγείο της Αθήνας όπου κατασκευάστηκε μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου, στήθηκε ειδική επιχείρηση. Σε αυτή, αφού εξασφαλίστηκαν ειδικές άδειες από την Τροχαία, την Πυροσβεστική αλλά και την ΔΕΗ μια και υπήρχαν στη διάρκεια της διαδρομής καλώδια υψηλής τάσης, συνοδεύονταν από περιπολικά που άνοιγαν τον δρόμο, αλλά και πυροσβεστικά οχήματα και τεχνικοί της ΔΕΗ.

Το ΖΕΦΥΡΟΣ φορτώθηκε χθες το απόγευμα με τεράστιους γερανούς από το ναυπηγείο όποιυ κατασκευάστηκε σε ειδικές νταλίκες όπως δείχνουν και οι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ φωτογραφίες και μεταφέρθηκε στο Λαύριο. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο ιδιοκτήτης της SAOS Ferries Φώτης Μανούσης επέβλεπε την διαδικασία με ιδιαίτερη προσοχή αλλά και ικανοποίηση γιατί άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για να αρχίσει ένα ακόμα πλοίο του δρομολόγιο από την Αλεξανδρούπολη στη Σαμοθράκη.

Τρεις μηχανές με διπλές προπέλες

Όπως λένε οι άνθρωποι της κατασκευάστριας εταιρείας, το σύστημα των μηχανών αποτελείται απο 3 μηχανές volvo penta 900 IPS με διπλές προπέλες. Το τριπλό σύστημα αυτών των μηχανών τοποθετήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη

http://www.evros-news.gr