Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΣύλλογοιΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η φετινή μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ»

«Τράβα λεβέντη μ’ το χορό εγώ για σένα τραγουδώ» είχε ως τίτλο η φετινή μουσικοχορευτική παράσταση του Λαογραφικού Συλλόγου Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ». Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου υπό την καθοδήγηση των χοροδιδασκάλων κας Μαρίνας Χριστοφάκη και του κ. Χρήστου Π. Τόλια, και με τη συνοδεία της χορωδίας του ΑΠΟΛΛΩΝΑ , η οποία μετρά 15 χρόνια παρουσίας, υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Μάνου Σύριου, παρουσίασαν χορούς και τραγούδια κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου , τη Θράκη, την Ανατολική Ρωμυλία, τον Πόντο, την Θεσσαλία, την Κρήτη αλλά και την αγαπημένη Κύπρο,  ενώ το ρεμπέτικο τμήμα του συλλόγου παρουσίασε  χορούς της λαϊκής μας παράδοσης.

Για ακόμα μία χρονιά, το προαύλιο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας κατακλύστηκε από πλήθος κόσμου ο οποίος σε κλίμα ενθουσιασμού, αντάμειψε τις προσπάθειες όλων των μελών του ΑΠΟΛΛΩΝΑ με το πιο θερμό του χειροκρότημα, επισφραγίζοντας έτσι, τη λήξη μιας ακόμα επιτυχημένης χρονιάς.

Την βραδιά άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου κα. Δήμητρα Γ. Κατσίκη, η οποία στο σύντομο χαιρετισμό της ευχαρίστησε και απένειμε αναμνηστικά δώρα στους χορηγούς και υποστηρικτές του συλλόγου. Ιδιαίτερα φέτος απένειμε τιμητική πλακέτα στον Μέγα Χορηγό κ. Αθανάσιο Μαρτίνο για την πολυετή, έμπρακτη προσφορά και στήριξή του στον ΑΠΟΛΛΩΝΑ αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημ. Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι Λαυρεωτικής κκ. Ιωάννης Αδάμης, Αν. Αντωνίου και Παναγιώτης Τσίκλος, η πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» κ. Ευαγγελία Βελετάκου, ο τέως Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Κων/νος Λεβαντής, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα. Φρόσω Σίνη, η κ. Χαρίκλεια Πρίφτη,ο κος Σταύρος Ιατρού , ο κος. Σωτήρης Ιατρού, η κα. Θηβαίου Θεοδώρα, η πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κερατέας κ. Κυριακή Χολέβα, οι. σεβασμιότατοι πατέρες των εκκλησιών της πόλης μας π. Ιωάννης Μωραΐτης, π. Σταμάτιος Ευσταθίου, η πρόεδρος του ΝΠΔΔ «ΚΕΦΑΛΟΣ» κα Δήμητρα Πάλλη, οι συνεργάτες και εκπρόσωποι του κυρίου Α.Μαρτίνου κ. Γεώργιος Γιάννακας και κα Αλεξία Αμοργιαννού , η κυρία Πίτσα Αργεντίνη, ο τομεάρχης Πολιτισμού κος Γιάννης Οικονομάκης αλλά και εκπρόσωποι των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων από το Λύκειο των Ελληνίδων Π. Κερατέας, τον Π.&Λ.Σ. Ηγέχορο, την «Μνησιμάχη», του Πνευματικού Συνδέσμου Κερατέας «Χρυσή Τομή», της Δημοτικής Χορωδίας Κερατέας, την Φιλαρμονική Κερατέας, του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δ.ΝΙΚΟΛΑΟΥ», του Σ.Ε. Οδηγισμού Κερατέας, του Θεατρικού Εργαστηρίου Κερατέας «ΘΕΣΠΙΣ», του Συλλόγου Πελοποννησίων Λαυρίου «Θ.ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ» και του Συλλόγου Ηπειρωτών Λαυρίου «Ο ΠΥΡΡΟΣ», του Συλλόγου Ποντίων Λαυρίου «ο Μιθριδάτης», του Χ.Λ.Ο Μαρκοπούλου-Π.Ράφτη «ΜΥΡΡΙΝΟΥΣ», του Λ.Ελληνίδων Π.Φωκαίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους υποστηρικτές του Συλλόγου μας κα. Έλμα Δόγκα, PIZZA La Rustica και τον κ. Θεόδωρο Μεγαγιάννη, Ψητοπωλείο «Γεύσεις Κρεάτων», την εταιρεία Α. Πολύζος – Ζ Πετρολιάγκη Ο.Ε,  για την πολυετή στήριξη του συλλόγου μας. Ευχαριστούμε τον Δ/ντη του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας για την άψογη συνεργασία, το φυτώριο του κ. Ιωάννη Θηβαίου για την ευγενική παραχώρηση των φυτών, τους φωτογράφους μας κ. Σπύρο Τσακίρη και κ. Γιάννη Γιατίλη, στην βιντεοσκόπηση τον κ. Σάκη Παπαμιχάλη και στο drone τον κ. Αργύρη Πουλάκη, για την καλύτερη αποτύπωση των όμορφων στιγμών που βιώσαμε. Τον κ Δημήτρη Κολιαδήμα στην ηχοληψία.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ τέλος σε όλους τους χορευτές και τους χορωδούς μας, καθώς και στους φίλους του συλλόγου μας και ιδιαίτερα στον κ. Χρήστο Κοντογιάννη, που εθελοντικά και ανιδιοτελώς βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της παράστασης.

Ευχόμαστε σε όλους Καλό καλοκαίρι!