Παράσταση διαμαρτυρίας του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι παρέμβαση-παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (Ε.Ε.Σ) στην Αθήνα από εργαζόμενους του Κέντρου υποδοχής προσφύγων του Λαυρίου και του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου.

Έγινε συνάντηση με τον πρόεδρο του Ε.Ε.Σ κ. Αυγερινό και του ζητήθηκαν εξηγήσεις για την απόφαση του Δ.Σ του Ε.Ε.Σ να προχωρήσει σε απολύσεις και των 22 εργαζομένων του Κέντρου, χωρίς να γίνει καταγγελία σύμβασης, απόλυση και αποζημίωση των απολυμένων.
Ο πρόεδρος δήλωσε ότι το νομικό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού εισηγήθηκε ότι αν δώσουν αποζημιώσεις θα πάνε φυλακή, χωρίς ωστόσο να μπορεί να εξηγήσει ο ίδιος τον λόγο. Στην συνέχεια είπε ότι δεν υπάρχουν λεφτά και αν έβρισκε θα τους τα έδινε με κάποιο άλλο τρόπο.

Αυτή η αντεργατική επιλογή του Ε.Ε.Σ να μην αποζημιώσει τους εργαζόμενους δεν ευσταθεί πουθενά. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου απαιτεί την συνέχιση της εργασίας και των 22 εργαζομένων όσο θα λειτουργεί το Κέντρο. Σε περίπτωση οριστικού κλεισίματος του κέντρου, την αποζημίωση όλου του προσωπικού.

Το Εργατικό Κέντρο προχώρησε σε αίτημα τριμερής συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: