Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024
Lavriaki.gr
ΛαύριοΠροαστιακόςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Χ. Σπίρτζης: Άλλοι φταίνε για την καθυστέρηση του προαστιακού και την ανάπτυξη των λιμανιών Ραφήνας και Λαυρίου!

Ευθύνες σε προηγούμενες κυβερνήσεις για την καθυστέρηση επέκτασης του προαστιακού και της Αττικής Οδού προς Λαύριο και Ραφήνα αλλά και για την ανάπτυξη των δύο λιμανιών της Ανατολικής Αττικής, επέρριψε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Σπίρτζης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό 2 47.

«Ποτέ δεν το είχαν εντάξει. Έκαναν συζητήσεις επί συζητήσεων για να μην το εντάξουν ποτέ. Και τον προαστιακό του Λαυρίου και της Ραφήνας και τις επεκτάσεις της Αττικής Οδού και πολλά άλλα», δήλωσε ο κ. Σπίρτζης.

Θέλοντας μάλιστα να δείξει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ λειτουργεί εντελώς διαφορετικά από τις προηγούμενες, ο κ. Σπίρτζης πρόσθεσε: «Τα έργα που σχεδιάζουμε αυτή τη στιγμή δεν έχουν να κάνουν με τη φιλοσοφία και τη λογική που είχαμε ζήσει στο παρελθόν. Δε θέλουμε να αναπαράγουμε τη λογική να κάνουμε ένα δρόμο εδώ, ένα λιμάνι παραπέρα, κάτι άλλο πιο εκεί και να είμαστε σε μια λογική πολιτικής αντιπαροχής, όπως ήταν και οι προηγούμενες κυβερνήσεις είτε με τις τοπικές κοινωνίες, είτε με τους δημάρχους, είτε με τους περιφερειάρχες. Εμείς έχουμε ένα συγκεκριμένο σχεδιασμό, προωθούμε τα έργα που δίνουν αξία στη χώρα».

Πάντως ο υπουργός υποστήριξε, για μιαν ακόμη φορά, ότι «το Λαύριο σαν λιμάνι και ο προαστιακός πρέπει να αναπτυχθεί, γιατί στο συνολικό σχεδιασμό που υπάρχει, είναι ένα λιμάνι που βοηθάει και την Αττική και τη χώρα με την αναβάθμισή του. Κι αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει, κατά τη γνώμη μου, και για περιβαλλοντικούς λόγους, αλλά και για λόγους εξυπηρέτησης των επιβατών από το λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας, να φτάσει εκεί ο προαστιακός και στο Λαύριο και στη Ραφήνα».

Επιπροσθέτως διευκρίνισε ότι δεν τίθεται θέμα τα δύο αυτά λιμάνια να χρησιμοποιηθούν για εμπορεύματα αλλά μόνο για επιβατικό κοινό: «Πιστεύω ότι η ακτοπλοΐα, τουλάχιστον σε συζητήσεις που έχουμε κάνει με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας, δε μπορεί να συνεχίσει να έχει την πλειοψηφία της δραστηριότητάς της στον Πειραιά, όταν το λιμάνι του Λαυρίου και της Ραφήνας εξοικονομεί και χρόνο για την ακτοπλοΐα και έχει και πολλά άλλα θέματα», είπε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε: .

«Σχεδιασμός για την Αττική είναι ότι δεν έχουμε ένα λιμάνι, τον Πειραιά από το οποίο ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Η ακτοπλοΐα, η εμπορική δραστηριότητα, η κρουαζιέρα, τα πάντα. Όλα είναι στον Πειραιά συγκεντρωμένα. Πρέπει για την Αττική να αποκεντρώσουμε πολλές δραστηριότητες».

http://notioanatolika.gr

Μια σκέψη για το “Χ. Σπίρτζης: Άλλοι φταίνε για την καθυστέρηση του προαστιακού και την ανάπτυξη των λιμανιών Ραφήνας και Λαυρίου!

  • Αρες. Μαρες κουκουνσρες και για το παρτυ με τις μελετες
    ?;;;; Αντε υπουργε μου πες μας κανα αλλο παραμυθι
    Δεν ντρεπεσαι μσζι με τους προηγουμενους ομοιους σου; Τι σκατα υπουργος εισαι; Τρσβσ δυο γροθιες στο τραπεζι και πες τους να επισπευδουν το εργο,εισαι υποργος γραφιας υπουργειου;;

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.