Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Μεσόγεια-Ανατ.ΑττικήΣούνιοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Λεωφ. Αθηνών – Σουνίου: Ο δρόμος καρμανιόλα της, κατά άλλα, Αττικής Ριβιέρας (5 νεκροί μόνο το τελευταίο τετράμηνο)!

Το τραγικό τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής 20 Αυγούστου και στοίχισε τη ζωή στο γνωστό καρδιοχειρουργό Χρήστο Λόλα και στη σύζυγό του Κλόντια, έφερε και πάλι στη δημοσιότητα τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί στη λεωφόρο Αθηνών – Σουνίου, η οποία αποδεικνύεται ένας από τους πλέον επικίνδυνους δρόμους της Αττικής.

Το γεγονός ότι δέχεται τεράστιο όγκο οχημάτων στη διάρκεια όλου του χρόνου με αποκορύφωμα τους καλοκαιρινούς μήνες, φαίνεται να μη συγκινεί τις αρμόδιες αρχές οι οποίες δεν προβαίνουν σε διορθωτικές, τουλάχιστον, κινήσεις για να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα αλλά και δυστυχήματα στο μέλλον.

Από τις αρχές Μαΐου και μετά, σε διάστημα τεσσάρων περίπου μηνών, 5 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους σε τροχαία επί της λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου ενώ αν ανατρέξει κάποιος σε προηγούμενα χρόνια, ο αριθμός νεκρών αλλά και βαριά ή ελαφρά τραυματιών στον δρόμο – καρμανιόλα, γίνεται δυσθεώρητος.

Σε πολλά σημεία του οι διαπλατύνσεις που έχουν γίνει και οι ευθείες που υπάρχουν δίνουν, κακώς, την αίσθηση στους οδηγούς ότι μπορούν να αναπτύξουν με ασφάλεια ταχύτητα και εκεί ακριβώς είναι που δημιουργούνται τα αιματηρά προβλήματα.

Δεν λαμβάνουν υπόψη τους ότι υπάρχει περίπτωση να βγει κάποιος από παράδρομους χωρίς να δώσει την απαιτούμενη προσοχή, όπως συνέβη και στο πρόσφατο τραγικό τροχαίο με τον καρδιοχειρουργό Λόλα και τη σύζυγό του.

Και μπορεί οι οδηγοί να φέρουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης για τον τρόπο που οδηγούν όμως σαφεστατες ευθύνες φέρουν και οι αρχές στη δικαιοδοσία των οποίων βρίσκεται η συγκεκριμένη λεωφόρος και οι οποίες δεν μπαίνουν στη διαδικασία να βελτιώσουν τον δρόμο ώστε να αποφεύγονται τα θανατηφόρα τροχαία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Αθηνών – Σουνίου σημειώνονται πλήθος μικρών ατυχημάτων με υλικές μόνο ζημιές, γεγονός που καταδεικνύει την επικινδυνότητα του δρόμου.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι η παραλιακή λεωφόρος της ανατολικής Αττικής θεωρείται ένας από τους πλέον αιματοβαμμένους δρόμους της χώρας.

http://www.notioanatolika.gr