Εγκαινιάστηκε η έκθεση ζωγραφικής του Κωστή Ζερβογιάννη-Χαιρέτη στο Λαύριο

Με μεγάλη επιτυχία εγκαινιάστηκε το Σάββατο, 2-9-2017, η έκθεση ζωγραφικής του εξαίρετου ζωγράφου Κωστή Ζερβογιάννη-Χαιρέτη, την οποία οργάνωσε η Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής, συμμετέχοντας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις

«Θορίκια 2017» του Δήμου Λαυρεωτικής.

Η εκδήλωση άρχισε με μια σύντομη προσφώνηση και παρουσίαση του καλλιτέχνη από τον Αριστείδη Γ. Κανατούρη, Αντιπρόεδρο της Ε.ΜΕ.Λ., και συνεχίστηκε από ένα χαιρετισμό του ίδιου του καλλιτέχνη. Κατόπιν, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς προσέφερε στον καλλιτέχνη το αναμνηστικό μετάλλιο των 150 χρόνων της πόλης του Λαυρίου, ως ενθύμιο του γεγονότος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατ. Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς, οι εξέχοντες άνθρωποι του πνεύματος, ο καθηγητής και πρώην πρύτανης κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης και ο ιστορικός συγγραφέας κ. Σαράντος Καργάκος, η κα Μαρία Μερσυνιά ως εκπρόσωπος του κ. Αθ. Μαρτίνου, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και σωματείων, καθώς και πολλοί φιλότεχνοι, συμπολίτες και μη.

Στην έκθεση αυτή, ο Κ. Ζερβογιάννης-Χαιρέτης παρουσιάζει περί τους 90 ζωγραφικούς πίνακές του, όπως επίσης πολλά σχέδια και γλυπτά του. Σε όλα αυτά τα έργα του αποπνέει η ευαισθησία του καλλιτέχνη και αναδεικνύεται το ταλέντο του.

Η έκθεση στεγάζεται στο ιστορικό νεοκλασσικό κτήριο του πρώην Ξενοδοχείου «Η Ευρώπη» που ευγενώς διέθεσε ο διαχειριστής της ΑΜΚΕ ΑΙΓΕΑΣ κ. Αθ. Μαρτίνος, και θα διαρκέσει μέχρι την Κυριακή, 17-9-2017 με τις εξής ώρες λειτουργίας: Δευτ.-Παρ. 7.00-9.30 μ.μ., Σάββ.-Κυρ. 6.00-9.30 μ.μ.

Υπενθυμίζουμε ότι σήμερα Κυριακή, 3-9-2017, ώρα 7 μ.μ., θα γίνουν στον ίδιο χώρο τα εγκαίνια της έκθεσης του Γιώργου-Ανδρέα Θεοχάρη «Βιολί – Κατασκευή και παράδοση: από την Κρεμόνα του 1500 μέχρι σήμερα». Και ότι θα ακολουθήσουν οι μουσικές εκδηλώσεις: την Τετάρτη, 6-9-2017, ώρα 8 μ.μ., το Τρίο Χ.Μέρμηγκας – Β.Δρογκάρης – Β.Μαζαράκη σε ρυθμούς tango και την Κυριακή, 17-9-2017, ώρα 8 μ.μ. η Λ.Λιμόροβα (βιολί) με τους Μ.Καζά (πιάνο) και Κ.-Μ.Ζυγούρη και Π.Νικολάκη (βιολιά) σε έργα μουσικής δωματίου.  Σας περιμένουμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις μας.

Λαύριο, 3-9-2017

Το Δ.Σ. της Εταιρείας Μελετών Λαυρεωτικής

Αρέσει σε %d bloggers: