Στον «αέρα» η γραμμή Λαύριο-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη!

Στον «‘αέρα» βρίσκεται, ένα χρόνο μετά την επαναλειτουργία της φέτος, η άγονη και επιδοτούμενη γραμμή Λαύριο-Λήμνος-Σαμοθράκη-Αλεξανδρούπολη, αφού στον χθεσινό διαγωνισμό που έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, δεν εμφανίστηκε καμμία εταιρεία να καταθέσει προσφορά και να την διεκδικήσει.

Ούτε η SAΟS Ferries πήγε στο διαγωνισμό να καταθέσει προσφορά, αν και φέτος ανέλαβε το δρομολόγιο. Ο ιδιοκτήτης της Φώτης Μανούσης είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να το ξαναδιεκδικήσει και τήρησε όσα είπε, απέχοντας. Έδωσε έτσι την ευκαιρία και τη δυνατότητα σε κάποιους ελάχιστους από την Σαμοθράκη και τον υπόλοιπο νομό, όπως η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νατάσσα Γκαρά, που τον κατηγορούσαν για μονοπώλιο, αλλά και όσους υποστήριζαν πως η επιδότηση είναι τεράστιο δέλεαρ, να έχουν… πεδίο δόξης λαμπρόν και  να βρουν κάποια άλλη εταιρεία για να πάρει την γραμμή από την Αλεξανδρούπολη για το Λαύριο μέσω Σαμοθράκης και Λήμνου.

Κανένας όμως δεν εμφανίστηκε, ούτε η CS Ferries των κ.Συμεωνίδη-Χατζηγαβριήλ που δρομολόγησε το νέο ταχύπλοο για το νησί, αν και ο δεύτερος είχε δηλώσει στα τοπικά ΜΜΕ πως η εταιρεία του αναζητεί συνεργάτες, προκειμένου να διεκδικήσει την επιδοτούμενη για Σαμοθράκη, αλλά προφανώς θα περιμένει το 2019 μόνιο για την γραμμή Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη. Οπότε το συγκεκριμένιο δρομολόγιο όχι απλά βρίσκεται στον «αέρα» για του χρόνου, αλλά με τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή, δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2018. Βρισκόμαστε λοιπόν εν αναμονή των κινήσεων πλέον του Υπουργείου Νησιωτικής Πολιτικής, αν θα ξανακάνει τον διαγωνισμό.

http://www.evros-news.gr

Αρέσει σε %d bloggers: