Ιερά Μητρόπολη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής: Ενημερωτική ανακοίνωση για την αλλοίωση των γεγονότων στην πανήγυρη της Παναγίας Ελεούσης στα Λεγραινά

Τις μέρες αυτές κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο ότι με τη λήξη της καθιερωμένης Λιτανείας και του Εσπερινού στην πανήγυρη της Παναγίας Ελεούσης στα Λεγραινά, την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου 2017, και ενώ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος  προέτρεψε τον κόσμο να ψάλουν τον Εθνικό Ύμνο, ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κ. Δημήτριος Λουκάς δήθεν αντέτεινε ότι δεν πρέπει αυτό να γίνει λόγω του ότι είχε δύσει ο ήλιος.

Η πληροφορία αυτή και μάλιστα όπως παρουσιάστηκε με ερμηνευτική προέκτασή της περί αρνήσεως του Δημάρχου να ακουστεί ο Εθνικός μας Ύμνος είναι αναληθής. Η αλήθεια είναι ότι όταν ο Σεβασμιώτατος έκανε την πρότασή του, ο Δήμαρχος ρώτησε διακριτικά εάν κάτι τέτοιο επιτρέπεται μετά τη δύση του ηλίου, και τούτο διότι η άποψη αυτή κυκλοφορεί ανάμεσά μας. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος στράφηκε στον διευθυντή της φιλαρμονικής κ. Θεόδωρο Λεμπέση και ρώτησε εάν μπορεί η ορχήστρα να παίξει τον Εθνικό Ύμνο, ο οποίος ένευσε ότι δεν έχουν τις παρτιτούρες. Γι’ αυτό και ο Σεβασμιώτατος πρότρεψε να ψάλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, πράγμα που έκαναν όλοι πρόθυμα, του Δημάρχου συμμετέχοντος χωρίς κανέναν ενδοιασμό και του λαού ψάλλοντος με εθνικό παλμό και ενθουσιασμό.

Οι διχαστικές αλλοιώσεις των γεγονότων και οι κακοπροαίρετες παρερμηνείες τους, ιδίως όταν τραυματίζουν υπολήψεις δημοσίων προσώπων, εκτός από άδικες μόνον κακό κάνουν.

(εκ της Ιεράς Μητροπόλεως)

Αρέσει σε %d bloggers: