Κοινωνικό φροντιστήριο και φέτος στο Εργατικό Κέντρο Λαυρίου

Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου για άλλη μια χρονιά προχωράει στην λειτουργία λαϊκού φροντιστήριου, σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς που προσφέρονται να βοηθήσουν την προσπάθεια για μόρφωση των παιδιών της λαϊκής οικογένειας χωρίς το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστήριων που αδυνατούν να το καλύψουν.
Καλούνται καθηγητές που θέλουν να συμβάλουν στην προσπάθεια να έρθουν σε επικοινωνία με το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου, όπως και γονείς και μαθητές στα τηλέφωνα 6985971441, 6974010107.

Το Εργατικό Κέντρο πιστεύει ότι η μόρφωση των παιδιών μας δεν μπορεί να είναι εμπόρευμα, πρέπει να δίνονται όλα τα απαραίτητα εφόδια στη νέα γενιά για να αποκτήσει την γνώση και την δύναμη να αλλάξει τον κόσμο. Το σχολείο πρέπει να βοηθάει την κριτική σκέψη και να παρακινεί σε παραπέρα μελέτη τους μαθητές, έξω από τα στεγανά της “αλήθειας” των σχολικών συγγραμμάτων, ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, που θα προβάλλει την πραγματική αλληλεγγύη και όχι την “αλληλεγγύη” των πολυεθνικών, θα αναδεικνύει την συλλογική αντίληψη και όχι την ατομική επιδίωξη.

Αυτό το σχολείο θα κάνει περιττά τα φροντιστήρια και την παραπαιδεία που υποχρεώνεται σήμερα να ακολουθήσουν η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών. Αυτό το σχολείο που πραγματικά έχει ανάγκη η κοινωνία δεν είναι υπόθεση ενός υπουργείου ή κάποιων “ειδικών” που διαπνέονται από την λογική του ανταγωνισμού και της αγοράς, αλλά είναι υπόθεση ολόκληρης της κοινωνίας που έχει χρέος να αγωνιστεί για να το επιβάλλει.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: