Δήμος και πολίτες παρόντες στις τελευταίες ποινικές δίκες των συμπολιτών μας για τον αγώνα εναντίον του ΧΥΤΑ στη Κερατέα

Ο  Δήμος Λαυρεωτικής στέκεται στο πλευρό των συμπολιτών μας στις συνεχιζόμενες δίκες, που αφορούν στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και της Λαυρεωτικής, εναντίον του περιβαλλοντικού εγκλήματος δημιουργίας ΧΥΤΑ στην περιοχή μας.

Έτσι, την Τετάρτη 20/9 και τη Δευτέρα 25/9, μέρες κατά τις οποίες θα διεξαχθούν οι σχετικές δίκες, ο  Δήμος μας διαθέτει πούλμαν, προκειμένου να μεταφέρει στα δικαστήρια της Ευελπίδων, όσους επιθυμούν να συμπαρασταθούν στους συμπολίτες μας.

Το πούλμαν θα αναχωρήσει στις 7:45 π.μ. από το Δημαρχείο Κερατέας.


Στις 20 και 25 Σεπτεμβρίου, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών θα γίνουν δύο από τις σημαντικότερες δίκες αγωνιστών της Κερατέας, για τα γεγονότα της αντίστασης των κατοίκων το 2010-2011 κατά του ΧΥΤΑ.

Οι ποινικές αυτές δίκες αποκτούν μεγάλη σημασία, αφού, είναι δίκες κακουργηματικού χαρακτήρα και δικάζονται συνολικά 13 συμπολίτες μας.

Στην πρώτη δίκη (20/9) δικάζονται 6 νέοι που είχαν συλληφθεί στις 15/12/2010, τέσσερις ημέρες μετά την εισβολή των ΜΑΤ στο Οβριόκαστρο, με βαριές κατηγορίες. Στις 25/9 δικάζονται 7 συμπολίτες μας, που συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για τα γεγονότα στις 8/2/2011, την περίφημη μαύρη Τρίτη, όταν τα ΜΑΤ εισέβαλαν για πάνω από δέκα ώρες μέσα στην πόλη της Κερατέας. Όλοι θυμόμαστε τους ξυλοδαρμούς, ενώ είχαν γίνει οι συλλήψεις, εντός και εκτός της κλούβας και την άρνηση να μεταβούν οι τραυματίες στο νοσοκομείο.

Ας σημειώσουμε, ότι μετά από αυτές τις δίκες εκκρεμούν μόνο δυο ακόμα σε βαθμό πλημμελήματος.

Μέχρι σήμερα σε όλες τις ποινικές δίκες οι κατηγορούμενοι συμπολίτες μας έχουν αθωωθεί. 

Τα Ελληνικά δικαστήρια, όπως δικαίωσαν τον αγώνα μας κηρύσσοντας παράνομο το έργο του ΧΥΤΑ τον Ιούλιο του 2011, έτσι, και στις ποινικές δίκες έχουν αθωώσει όλους τους κατηγορούμενους.

Αντίθετα δίκες εναντίον των συκοφαντών μας εκκρεμούν ακόμα, όπως οι δίκες εναντίον της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και του πρώην βουλευτή Θ. Πάγκαλου (εφετείο), μετά από μηνύσεις που έχει καταθέσει ο τ. Δήμαρχος Κερατέας κ. Σταύρος Ιατρού, που θα εκδικασθούν στις 12 και 19 Οκτώβρη 2017.

Για τις δίκες την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη και την Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη, θα ξεκινήσει λεωφορείο από την κεντρική πλατεία Κερατέας στις 7:45. 

Καλούνται όλοι να προσέλθουν συμπαραστάτες σε αυτές τις σημαντικές και κρίσιμες δίκες.

https://antixyta.blogspot.gr

Αρέσει σε %d bloggers: