Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής σχετικά με την θαλάσσια ρύπανση που έχει προκαλέσει η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη» στη Σαλαμίνα

Δήλωση Δημάρχου: «Ο Δήμος Λαυρεωτικής έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να αποφευχθεί η εξάπλωση της πετρελαιοκηλίδας στις ακτές της περιοχής μας.

Από την πρώτη στιγμή βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλους τους αρμόδιους φορείς (Λιμεναρχείο, Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας)και έχουμε ήδη ετοιμάσει σχέδιο δράσης σε περίπτωση που η ρύπανση απειλήσει τις ακτές της Λαυρεωτικής.

Η Πολιτική προστασία του Δήμου βρίσκεται σε επιφυλακή, και οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν προχωρήσει  σε έρευνα αγοράς για την προμήθεια φραγμάτων αλλά και αντιρρυπαντικού ρολού θαλάσσης ,τα οποία θα μπορούν να τοποθετηθούν άμεσα σε περίπτωση ανάγκης.

Επίσης έχουν ήδη παρθεί και σταλεί για ανάλυση δείγματα νερού, ενώ θα παρθεί και δείγμα από τις ιχθυοκαλλιέργειες που βρίσκονται στην περιοχή μας, στις οποίες έχουν ήδη εγκατασταθεί πλωτά φράγματα από τους υπεύθυνους.»

Αρέσει σε %d bloggers: