Πραγματοποιήθηκε ο Περιηγητικός Ορεινός Περίπατος του “Δίανθου” στο Ρέμα της Αγίας Βαρβάρας στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ο Περιηγητικός Ορεινός Περίπατος του “Δίανθος Φορέας Εθελοντισμού” στο Ρέμα της Αγίας Βαρβάρας στον Εθνικό Δρυμό Σουνίου με ιδανικές καιρικές συνθήκες.

Μαζί μας σήμερα και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Λαυρεωτικής κ.Κων/νος Χασιώτης.
Έχασαν πραγματικά όσοι δεν ήρθαν μαζί μας. Εντυπωσίασαν τους νέους μας φίλους σημεία όπως ένα από τα δεκάδες αρχαία λατομεία με μάρμαρα της Αγριλέζας που χρησιμοποίησαν οι πρόγονοί μας για την κατασκευή του Ναού του Ποσειδώνα στο Σούνιο και για άλλα κτίσματα της κλασικής αρχαιότητας, το βίντσι της Γαλλικής Εταιρείας και η κολοσιαία λίθινη κατασκευή-αριστούργημα μηχανικής- πάνω στην οποία ανεβοκατέβαιναν τα βαγονέτα των μεταλλωρύχων, καθώς και το γεφυράκι του Δίανθου, το οποίο χρηματοδότησε ο Δήμος Λαυρεωτικής μετά από σχετικό αίτημα του φορέα μας και τοποθετήθηκε από μέλη του 2,5 χρόνια πριν.

Το εντυπωσιακό είναι ότι 6 άτομα, μεταξύ των οποίων και εγώ τότε το μεταφέραμε στα χέρια σε μία απόσταση άνω των 500 μέτρων σε μία ανηφορική διαδρομή. Σήμερα το χαίρονται όλοι όσοι επισκέπτονται την περιοχή, αφού συνδέει την περιοχή Της Αγριλέζας με αυτήν της Αγίας Βαρβάρας.
Μείνετε συντονισμένοι στο προφίλ του Δίανθου στο fb για τις επόμενες δράσεις μας τις οποίες έχουμε προγραμματίσει μέχρι και το τέλος του έτους.

Αρέσει σε %d bloggers: