Το Εσπερινό Γυμνάσιο – Λύκειο Λαυρίου, παρόν και στη ‘’ΝΥΧΤΑ ΤΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ’’

Οι καθηγητές και οι μαθητές του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Λαυρίου, γνωρίζουν ότι οι γνώσεις δεν αποκτώνται μόνο μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας αλλά και έξω από αυτές, εκεί όπου βρίσκονται μερικοί από τους καλύτερους ερευνητές της χώρας μας.

‘Ετσι  λοιπόν, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, βρέθηκαν στην αίθουσα Χυτηρίου, στο κέντρο του Λαυρίου. Στο χώρο αυτό,  σημαντικοί ερευνητικοί φορείς παρουσίασαν με τρόπο πρωτότυπο και πολύ εύληπτο, σπουδαίες τεχνολογικές καινοτομίες οι οποίες πραγματικά εντυπωσίασαν.

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά τις μεθόδους καθαρισμού πετρελαιοκηλίδων, τη διαδικασία εντοπισμού πλαστικών που ρυπαίνουν ακτές, την προσφορά των λιμανιών στις τοπικές οικονομίες αλλά και τον τρόπο λειτουργίας των ηφαιστείων, τους θησαυρούς του εθνικού δρυμού Σουνίου και πολλά ακόμη επιστημονικά θέματα.

Πρόκειται για μια πρώτη εξόρμηση του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου πού όπως και πέρυσι σχεδιάζει να έχει συχνή παρουσία σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, καλλιτεχνικές δράσεις, μουσεία, αρχαιολογικούς χώρους έτσι ώστε η διδασκαλία να εμπλουτίζεται με ότι πιο αξιόλογο έχει να παρουσιάσει η χώρα μας.

Οι  Εκπαιδευτικοί του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου Λαυρίου

Αρέσει σε %d bloggers: