Δήμος Λαυρεωτικής: Ενημέρωση σχετικά με τη φωτιά στο «Νεράκι»

Σχετικά με τη φωτιά που ξέσπασε χθες το βράδυ γύρω στις 20:00 στην περιοχή «Νεράκι» του Δήμου Λαυρεωτικής σε χώρο εναπόθεσης πρασίνου – κλαδεμάτων, ενημερώνουμε για τα εξής: Ο χώρος στον οποίο γίνεται η διαχείριση του πρασίνου και των κλαδεμάτων βρίσκεται σε ένα περιφραγμένο δημοτικό οικόπεδο με ελεγχόμενες κλειστές για το κοινό εισόδους.

Ο Δήμος Λαυρεωτικής στο χώρο αυτό συγκέντρωνε όλα τα πράσινα κλαδέματα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου. Με το πέρας αυτής, είχε ήδη έρθει σε επικοινωνία με τον ΕΣΔΝΑ, για να μας παρέχει το ειδικό μηχάνημα λειοτεμαχισμού, το οποίο θα παραλάμβανε ο Δήμος στις επόμενες 2 εβδομάδες. Μάλιστα, για το σκοπό αυτό, στο Δημοτικό Συμβούλιο της Παρασκευής 29/9/2017 ψηφίστηκε η αναμόρφωση του Προϋπολογισμού, στην οποία είχε προβλεφθεί ο αντίστοιχος κωδικός δαπάνης, αλλά και κωδικός δαπάνης για τη μεταφορά των κλαδεμάτων στο εργοστάσιο στη Φυλή.

Άραγε, είναι τυχαίο το γεγονός ότι η πυρκαγιά εκδηλώθηκε τώρα, που τα πράσινα κλαδέματα ήταν έτοιμα για την επεξεργασία και τη μεταφορά τους;
Πώς εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε βραδινή ώρα χωρίς δυνατούς ανέμους και με τόσο χαμηλές θερμοκρασίες;
Είναι ολοφάνερο πως πρόκειται περί εμπρησμού, κάτι που αναμένεται να επιβεβαιώσει σύντομα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Τι συμφέροντα θέλουν να εξυπηρετήσουν αυτοί που ξεκίνησαν τη φωτιά;

Ευχαριστούμε θερμά για την άμεση παρέμβασή τους την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το διοικητή κο. Παπαστάθη, τις αστυνομικές δυνάμεις αλλά και τις δυνάμεις πολιτικής προστασίας του Δήμου Λαυρεωτικής, που στελεχώνονται από εργαζομένους σ’ αυτόν, καθώς και εθελοντές.
Επίσης, ευχαριστούμε και το Δήμο Σαρωνικού για την πολύτιμη συνδρομή του.
Όλες οι δυνάμεις από χθες το βράδυ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες και έχουν πλέον θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο, με πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου JCB, που διέθεσε ο Δήμος μας.

ΥΓ. Για τους αδαείς, η αντιπυρική περίοδος λήγει τέλος Οκτωβρίου και όχι τέλος Σεπτεμβρίου!!!

Αρέσει σε %d bloggers: