Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
Lavriaki.gr
Εργατοϋπαλληλικό ΚέντροΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση για την φωτιά στην παράνομη χωματερή δίπλα σε πρόσφυγες

Η συγκεκριμένη φωτιά που σήμερα κινητοποίησε μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής και ταλαιπώρησε τους πρόσφυγες οι οποίοι αναγκάστηκαν να εκκενώσουν τον καταυλισμό είναι η φυσιολογική εξέλιξη μιας παράνομης διαδικασίας 

που έχει ξεκινήσει καιρό τώρα με την δημιουργία παράνομης χωματερής από την δημοτική αρχή με τόνους ξερά χόρτα κλαδιά και σκουπίδια να στοιβάζονται γύρο από τον καταυλισμό των προσφύγων.

Λόγο των αλλεπάλληλων καταγγελιών είχαν μετακινηθεί οι σοροί από την Νότια πλευρά του καταυλισμού στην βόρεια. Το γεγονός ότι όλη αυτή η κατάσταση συμβαίνει δίπλα στο εργοστάσιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων και εντός των ορίων των Εθνικού Δρυμου κάνει μεγαλύτερες τις ευθύνες της δημοτικης αρχής και της κυβέρνησης. Αν η κατάσταση δεν ελεγχόταν άμεσα τα πράγματα θα ήταν πολύ χειρότερα θα ξεχνιόταν η πετρελαιοκηλίδα και η καταστροφή του Σαρωνικού και θα μιλάγαμε για την καταστροφή του εθνικού Δρυμού και του εργοστασίου πυρομαχικών που ως αποτέλεσμα δεν μπορούν να αποκλειστούν και ανθρώπινες απώλειες. Αυτό ευτυχώς από ότι φαίνεται μέχρι τώρα αποσοβήθηκε, ομως δεν μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες για ένα ακόμα οικολογικό έγκλημα που μπορεί να εξελισσόταν σε τεραστίων διαστάσεων.

Οι πρόσφυγες για άλλη μια φορά βρέθηκαν ξεριζωμένοι αυτή την φορά από την πυρκαγιά και έτσι για σήμερα θα διαμείνουν στο κέντρο υποδοχής στο Λαύριο. Το Εργατικό Κέντρο Λαυρίου, είναι δίπλα τους και στηρίζει τα αιτήματα τους.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ