Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023
Lavriaki.gr
ΛαύριοΠεριφέρεια ΑττικήςΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Αττικής: 19,5 εκ. ευρώ για έργα αποχέτευσης σε Λαύριο και Γλυκά Νερά

Δύο έργα αποχέτευσης ακαθάρτων στην Ανατολική Αττικής εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται στο ΠΕΠ Αττικής 2014 -2020.

Συγκεκριμένα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Κατασκευή Δικτύου Ακαθάρτων Γλυκών Νερών Δήμου Παιανίας» στον Άξονα Προτεραιότητας «Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής στο Αστικό Περιβάλλον» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική». Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή πάνω από 60 χιλιομέτρων δικτύου αποχέτευσης ακαθάρτων στην οικιστική ενότητα των Γλυκών Νερών. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 19.594.745,25 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Στο ίδιο πλαίσιο, η Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε την ένταξη της πράξης «Αποχέτευση Παραλιακής Ζώνης Λαυρίου», το μόνο πλέον τμήμα της πόλης που δεν διαθέτει αποχετευτικό σύστημα. Τα εν λόγω έργα αποχέτευσης θα καλύψουν την παραλιακή ζώνη μεταξύ Δημαρχείου και Παλαιού – Νέου Λιμανιού.
Με τα παραπάνω έργα, γίνεται προσπάθεια ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου της Ανατολικής Αττικής, στη συμμόρφωση με τη νομοθεσία σχετικά με την αποχέτευση ακαθάρτων και στη μη επιβολή προστίμων από τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια.

http://www.citinews.gr
%d