Εργατικό Κέντρο Λαυρίου: Ανακοίνωση παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προχωρώντας σταθερά το αντιλαϊκό-αντεργατικό της έργο που το έχει ονομάσει «δίκαιη ανάπτυξη», με εντολές των εργοδοτών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει σοβαρό πλήγμα στην οργανωμένη πάλη με τον νέο συνδικαλιστικό νόμο που συγκαταλέγεται στην 3η αξιολόγηση.

Η «δίκαιη ανάπτυξη» ξέρουν πρώτα απ’ όλους αυτοί που την επικαλούνται ότι είναι μια ανάπτυξη κερδών των μονοπωλίων πάνω στα συντρίμμια των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Θέλουν να βγάζουν το μέγιστο κέρδος χωρίς την παραμικρή υποχρέωση προς τους εργαζόμενους, με εντατικοποίηση, χωρίς ωράρια, χωρίς διαλείμματα, με την τρομοκρατία να βασιλεύει σε κάθε χώρο εργασίας. Αυτό γνωρίζουν ότι θα φέρει την αντίδραση, την σύγκρουση και την διεκδίκηση και γι’ αυτό ετοιμάζουν χτύπημα στο δικαίωμα στην απεργία, προώθηση των ενώσεων προσώπων, την «διαπραγμάτευση» με «ενώσεις» αντί για σωματεία, δηλαδή την «διαπραγμάτευση» της εργοδοσίας με τον ίδιο της τον εαυτό…

Αυτά τα σχέδια τα υλοποιεί η κυβέρνηση με ενώσεις προσώπων όπως αυτήν που εμφανίζεται ως «ΕΝΩΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΤΡΟΦΙΜΩΝ και ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΘΗΝΩΝ» και τα διευθυντικά στελέχη των σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη, Βασιλόπουλο και Μy μάρκετ υποχρεώνουν τους εργαζόμενους να πάνε να ψηφίσουν τους διευθυντές ως εκπροσώπους τους, χωρίς  να είναι μέλη, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ποτέ για γενική συνέλευση ή κάποια άλλη μαζική διαδικασία. Τέτοιο συνδικαλιστικό κίνημα θέλουν οι «αριστεροί» του ΣΥΡΙΖΑ, όργανο της εργοδοσίας μηχανισμό ευνουχισμού των διαθέσεων για αγώνα.

Πρώτη απάντηση δίνεται από το ταξικό κίνημα  με μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12 Οκτώβρη 5μμ στο Υπουργείο Εργασίας. Καλούμε τα σωματεία να ενημερώσουν τα μέλη τους και να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στην κινητοποίηση.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Αρέσει σε %d bloggers: