Λαύριο: Στο “μικροσκόπιο” του ΥΝΝΠ οι συνδυασμένες μεταφορές

Σύσκεψη κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν ζητήματα συνδυασμένων μεταφορών με επίκεντρο το λιμάνι του Λαυρίου αλλά και της πόλης έγινε στο ΥΝΝΠ στην οποία έλαβαν μέρος οι υφυπουργοί Υποδομών και Μεταφορών Ν. Μαυραγάνης και ο υφυπουργός ΝΝΠ Ν. Σαντορινιός.
Να σημειωθεί ότι το λιμάνι του Λαυρίου βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο της δεκαπενταετίας για την ανάπτυξη του η οποία ωστόσο φαίνεται πως έχει προσκρούσει την έλλειψη σιδηροδρομικής κάλυψης από τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το Μετρό.
Παλαιότεροι σχεδιασμοί, που έχουν για μία σειρά λόγους «παγώσει», προέβλεπαν την επέκταση του σιδηροδρομικού δικτύου, με την αξιοποίηση τμημάτων της παλαιάς χάραξης για τη διασύνδεση του λιμένα με το αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και το εκεί τερματίζον σιδηροδρομικό δίκτυο.

Να σημειωθεί ότι στο παρελθόν ακτοπλοϊκές εταιρίες οι οποίες έχουν στο στόλο τους ταχύπλοες συμβατικές και μη μονάδες είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον καθώς οι ώρες των πλόων των πλοίων προς τα νησιωτικά συγκροτήματα των Κυκλάδων είχε υπολογιστεί ότι θα μειώνονταν στο μισό και ίσως κάτι περισσότερο.
Τα θέματα του λιμανιού υπενθυμίζεται ότι είχαν έρθει και πάλι στο προσκήνιο μαζί με την σιδηροδρομική κάλυψη την περίοδο που τα ναυτιλιακά καύσιμα είχαν λάβει την ανιούσα χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια πρόοδος αφού η σιδηροδρομική κάλυψη δεν έχει γίνει.

http://www.theseanation.gr

Αρέσει σε %d bloggers: