Μονοήμερη εκδρομή στη Λίμνη Τσιβλού και στη Ζαρούχλα με τον Σύλλογος Δασκαλειού Κερατέας

Ο Εξωραϊστικός Πολιτιστικός και Αθλητικός Σύλλογος Δασκαλειού Κερατέας σας προσκαλεί να περάσουμε μία υπέροχη μέρα αναψυχής και περιπάτου στις ομορφιές της ορεινής Αχαΐας και στην πανέμορφη λίμνη Τσιβλού την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017.

Η λίμνη Τσιβλού βρίσκεται στο όρος Χελμός του νομού Αχαΐας, σε υψόμετρο 800 μέτρα και δημιουργήθηκε το 1913, όταν από μια μεγάλη κατολίσθηση φράχτηκε η κοίτη του ποταμού Κράθη και παρασύρθηκε ο οικισμός Τσιβλός! Οι σκελετωμένοι κορμοί των πλατάνων και των μαυρόπευκων που αναδύονται από τα νερά της, είναι μία ακόμη απόδειξη ότι εκεί κάποτε υπήρχε μια βαθιά πυκνόφυτη ρεματιά. Η λίμνη έχει επιφάνεια 200 στρέμματα και βάθος 80 μέτρα.

Ενδιάμεση στάση θα γίνει στο Ξυλόκαστρο για καφέ.

Στη διαδρομή, στρίβοντας στην Ακράτα, θα συναντήσουμε τα χωριά Βούτσιμο και Καλαμιά που μοιάζουν να «κρέμονται» στις απέναντι όχθες του ποταμού Κράθη και στη συνέχεια τον οικισμό του Πύργου. Μετά την Βαλιμή που είναι το μεγαλύτερο σε υψόμετρο χωριό κατηφορίζουμε για να καταλήξουμε στη λίμνη του Τσιβλού, μια από τις λίγες φυσικές ορεινές λίμνες της Ελλάδος που βρίσκεται στο βάθος μια κοιλότητας, περιτριγυρισμένη από πυκνά δάση.

Γύρω και κοντά στη λίμνη υπάρχουν τα χωριά Περιστέρα, Αγία Βαρβάρα, και Ζαρούχλα. Σήμερα η λίμνη Τσιβλού είναι ένας σημαντικότατος υγροβιότοπος που φιλοξενεί πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Μετά τη βόλτα μας στη λίμνη, θα μεταβούμε στο χωριό Ζαρούχλα για μεσημεριανό φαγητό σε ταβέρνες της περιοχής. Ο καθένας μπορεί να παραγγείλει το πιάτο της επιλογής του.

Το χωριό Ζαρούχλα είναι κυριολεκτικά πνιγμένο στα έλατα και τις καστανιές και έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο δημοφιλή θέρετρα της ορεινής Πελοποννήσου.

Πέτρινα σπίτια, χτισμένα αλλού πιο ψηλά, αλλού πιο χαμηλά, το κελάρυσμα του ποταμού Κράθι, που πηγάζει από τον Χελμό και διασχίζει το χωριό, ατμοσφαιρικοί ξενώνες, ταβέρνες, cafe-bars και μαγαζιά με ντόπια παραδοσιακά προϊόντα συνθέτουν το σκηνικό.

Επίσης, αξιοθέατο της περιοχής είναι ο Πύργος της Ζαρούχλας, μεσαιωνικό και εντυπωσιακό κτίριο. Αποτελούσε κατοικία του οπλαρχηγού του 1821 Ασημάκη Φωτήλα.

Τιμή κατά άτομο 15€

Ενα παιδί μέχρι 15 ετών ΔΩΡΕΑΝ

Αναχώρηση 8.00 από το Δημοτικό πάρκινγκ του δήμου Κερατέας

Αφιξη 20.00 στο Δημοτικό πάρκινγκ του δήμου Κερατέας.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορά με πούλμαν.

Κρατήσεις θέσεων έως 20/10 στα τηλ: 6937 34 03 14, 6948 78 22 78,
6974 78 33 98, 6944 84 85 15, 6976 40 53 76

Παρακαλούμε για την έγκαιρη κράτησή σας, λόγω του ότι το πούλμαν θα είναι 50 θέσεων.

Αρέσει σε %d bloggers: