Βουβός πόνος κι ένα τεράστιο “γιατί” στην κηδεία μάνας και κόρης στο Μαρκόπουλο!

Δίπλα στα δύο φέρετρα ένας πατέρας, ο Γιώργος, που ζούσε σε άλλη διάσταση. Μιλούσε με όσους τον πλησίαζαν για να τον συλλυπηθούν, έδειχνε ψύχραιμος.

Ακόμη και τα κηδειόχαρτα που ήταν κολλημένα στην είσοδο του Κοιμητηρίου, “Κηδεύουμε την πολυαγαπημένη μας κόρη Μαρίνα, ετών 17, ο πατέρας Γιώργος”, “κηδεύουμε την πολυαγαπημένη μας σύζυγο Ασπασία, ετών 51, ο σύζυγος Γιώργος”, έκαναν τους πάντες να παγώνουν.

Ήταν ίσως η στιγμή που όλοι πλέον, παρά τα όσα είχαν ακούσει, συνειδητοποιούσαν τί είχε συμβεί. Όχι όμως γιατί είχε συμβεί!

Η Μαρίνα και η Άσπα αυτό το… μυστικό, το πήραν μαζί τους. Και ίσως ποτέ κανείς δεν θα το μάθει. Ούτε ο Γιώργος που, στο κάτω – κάτω της γραφής, θάπρεπε!

Σε όλη τη διάρκεια της τελετής οι εκατοντάδες άνθρωποι, κάθε ηλικίας, που έσπευσαν να τις αποχαιρετήσουν, κοιτούσαν ο ένας τον άλλο και δεν μιλούσαν. Απλά κοιταζόντουσαν. Με ένα βλέμμα απορίας: “Γιατί”, αναρωτιόντουσαν με τα μάτια. Και δεν υπήρχε καμιά απάντηση.

Γεμάτο νέα παιδιά το νεκροταφείο του Μαρκόπουλου. Συμμαθητές και συμμαθήτριες της Μαρίνας απλό την Ελληνογερμανική Αγωγή, το 3ο ΓΕΛ Κορωπίου και το Νέα Γενιά – Ζηρίδη.

Η Μαρίνα είχε φοιτήσει και στα τρία αυτά σχολεία τα τελευταία χρόνια. Και την είχαν αγαπήσει όλοι οι συμμαθητές και οι καθηγητές της.

“Γιατί”, όπως έλεγαν, “ήταν ένα κορίτσι όχι μόνο πανέμορφο αλλά και με καθαρή ματιά”. Η οποία έλαχε να θολώσει μόνο μια φορά, την τελευταία, αντικρίζοντας τον θάνατο στο πρόσωπο της μητέρας της.

Και πολλοί συνάδελφοι της Άσπας είχαν έρθει όμως. Από την Ολυμπιακή. “Ήταν γεμάτη κέφι και ζωντάνια”, έλεγαν αυτοί, “πάντα με το χαμόγελο στα χείλη και πάντα με την αγωνία για το μέλλον της Μαρίνας”.

Και πολλοί φίλοι του Γιώργου ήταν εκεί. Που απλά του χαμογελούσαν. Τί να του πουν; Πώς να τον παρηγορήσουν. Τί να ζήσει να θυμάται; Φίλοι από τη δουλειά αλλά και από τα παλιά, τα νεανικά χρόνια που είχαν μόνο καλά λόγια να πουν για μια οικογένεια – πρότυπο.

“Τον ξέρω χρόνια τον Γιώργο. Συνεργαζόμαστε από παλιά. Δεν το χωράει το μυαλό μου”, είπε στο notioanatolika.gr ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκις που ήταν ένας από τους εκατοντάδες που βρέθηκε εκεί για να πει το στερνό αντίο.

Κι όταν τα δύο φέρετρα έφτασαν στους φρεσκοσκαμμένους τάφους, η ταφή έγινε γρήγορα. Κι άρχισαν οι μεγαλύτεροι να φεύγουν για να μείνουν εκεί, γύρω από την Άσπα και τη Μαρίνα,

http://www.notioanatolika.gr

Αρέσει σε %d bloggers: