Νέα τμήματα μουσικών σπουδών στο Δημοτικό Ωδείο Κερατέας «Δημήτρης Νικολάου»

Εμπλουτισμένο με νέα τμήματα Βυζαντινής –Παραδοσιακής Μουσικής διδασκαλίας, ηλεκτρικής κιθάρας, μπάσου και  χορωδίας  υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων καθηγητών  ξεκινά φέτος το πρόγραμμά του, το Δημοτικό Ωδείο Κερατέας.

Στο κτίριο Δροσόπουλου λειτουργούν επίσης τμήματα : πιάνου, φωνητικής, κλασσικής κιθάρας, μπουζουκιού, drums, βιολιού και μουσικής προπαιδείας.

      Πληροφορίες  για  καθένα από τα νέα τμήματα, αντλούμε από τους  ίδιους τους δασκάλους του Ωδείου:

Μάνος Σύριος, καθηγητής Βυζαντινής-Παραδοσιακής Μουσικής : Το μάθημα είναι ατομικό, απευθύνεται σε όλους όσοι  ανεξαρτήτως ηλικίας  έχουν αγάπη  για την Παράδοση του τόπου μας ! Διεισδύει στον  πλούτο των Βυζαντινών ήχων,  των Ανατολικών μακάμ , περιλαμβάνει τη διδαχή  της Βυζαντινής Παρασημαντικής Σημειογραφίας και του θεωρητικού συστήματος  της Ανατολής. Στόχος  να αποδίδεται σωστά και με ακρίβεια ένα μουσικό κείμενο, είτε Βυζαντινό είτε Παραδοσιακό.  Η επανασύνδεση με τις ρίζες μας   μέσα από μια  συστηματικά ορθή προσέγγιση του μουσικού πλούτου του τόπου μας, είναι το κίνητρο για αυτό το μουσικό ταξίδι. Τα οφέλη; Η διεύρυνση των οριζόντων μας, η προσωπική μας εξέλιξη αλλά και η ευκαιρία απόκτησης ενός πτυχίου Βυζαντινής Παραδοσιακής μουσικής.

Αντώνης  Πρίφτης,  καθηγητής ηλεκτρικής κιθάρας – μπάσου :  το νέο αυτό μοντέρνο τμήμα του Ωδείου Κερατέας, θα μυήσει τους σπουδαστές του στα μυστικά και τις σύγχρονες τάσεις της  Blues, Jazz, Rock και Pop μουσικής σκηνής. Απευθύνεται σε αρχάριους, αυτοδίδακτους αλλά και σε επαγγελματίες που θέλουν να αυξήσουν τις γνώσεις τους.

Χριστίνα Γκουντέλια δασκάλα μουσικής προπαιδείας και τμήματος χορωδίας : Με τη μουσικοκινητική αγωγή τα παιδιά βιώνουν μέσα από το σώμα και την κίνησή του, τους νόμους της μουσικής, της μετρικής, του λόγου κλπ. Έρχονται σε επαφή με βασικές αρχές (ρυθμό, μελωδία, τραγούδι, κίνηση, χορό)με πολύ ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο. Έτσι βοηθούνται να αναπτύξουν : τη γνώση του σώματος, την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τη ρυθμική τους αντίληψη, τη μουσική μνήμη και τη φαντασία τους! Λειτουργούν τμήματα για παιδιά ηλικίας 2 έως 4 ετών και 4 έως 6 ετών.

Στο νέο τμήμα χορωδίας εκτός των σπουδαστών μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν παιδιά και έφηβοι που επιθυμούν να εκφραστούν μέσα από το τραγούδι, καλλιεργώντας παράλληλα με τη φωνή τους, το πνεύμα συνεργασίας και ομαδικότητας.

Για πληροφορίες και εγγραφές απευθυνθείτε στην γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Κερατέας «Δημήτρης Νικολάου», καθημερινές 5 – 8 μμ , στο τηλέφωνο: 22990 – 68426.

Αρέσει σε %d bloggers: