Τεράστια η συμμετοχή στην εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μαρτυρική Μακρόνησο

Βαθιά συγκίνηση από τους τουλάχιστον 2.200 που έδωσαν το παρών, μεταξύ των οποίων πολλά νέα παιδιά.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης και με τη συμμετοχή τουλάχιστον 2.200 ατόμων – μεταξύ των οποίων και πολλών νέων παιδιών – πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδρομή τιμής και μνήμης στη Μακρόνησο, που διοργανώθηκε από τις εφημερίδες «Αυγή» και «Εποχή» και το περιοδικό «Σπούτνικ» με τη στήριξη των ΑΣΚΙ, του Ρ/Σ στο Κόκκινο και του Left.gr

Τρία δρομολόγια πραγματοποίησε το πρωί το πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου. Κατάμεστο έφτασε στο Λαύριο και το πλοίο από τον Πειραιά. Το παρών έδωσαν υπουργοί, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας και πολλά μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την άφιξη στο νησί του μαρτυρίου έγινε η κατάθεση των στεφανιών. Πλήθος κόσμου άφησε λουλούδια στο μνημείο του Μακρονησιώτη. Ακολούθησε επίσκεψη στους αρτοκλιβάνους (Μελλοντικό μουσείο Μακρονήσου στο νησί).

Στο θέατρο ΑΕΤΟ έγινε μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο, ενώ ακούστηκαν τραγούδια για τη Μακρόνησο από τη Νατάσσα Παπαδοπούλου-Τζαβέλα και τον Ανδρέα Τσεκούρα στο ακορντεόν.

Με την επιστροφή στο Λαύριο έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη.

Ακολούθησε εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων» στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή.

Να σημειωθεί ότι στο παλιό μηχανουργείο λειτούργησε από το πρωί έκθεση με υλικό για τη Μακρόνησο.

Τα τρόφιμα-φάρμακα της δράσης αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν σε ειδικό χώρο στο παλιό μηχανουργείο, από όπου τα παρέλαβε αντιπροσωπεία Κούρδων προσφύγων.

 

http://www.avgi.gr

Αρέσει σε %d bloggers: