Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ»: Πρόσκληση στην επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Ψωμιού και στο Διαδραστικό Αγροτικό Μουσείο Βαρνάβα

“Ο Λαογραφικός Σύλλογος Κερατέας «ΑΠΟΛΛΩΝ» οργανώνει επίσκεψη στο Ευρωπαϊκό Μουσείο Ψωμιού και στο Διαδραστικό Αγροτικό Μουσείο Βαρνάβα, για μικρούς και μεγάλους έτσι ώστε να θυμηθούν οι παλιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 και συμπεριλαμβάνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά, με στόχο μέσα από μια βιωματική αναπαράσταση να γνωρίσουν τον κύκλο του ψωμιού από τη σπορά, το ζύμωμα, μέχρι και το κέντημα, και να πάρουν μαζί τους φεύγοντας το δικό τους ψωμάκι.

Ενώ για τους ενήλικες της παρέας θα πραγματοποιηθεί ξενάγηση στους χώρους των μουσείων στους οποίους θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε οικιακά σκεύη, τοπικές φορεσιές, υφαντά, κεντήματα, την αίθουσα αργαλειού, την αίθουσα τρύγου, την αίθουσα γεωργικών εργαλείων καθώς και βιβλία μιας παλαιότερης εποχής, και θα δοκιμάσουμε να στολίσουμε το δικό μας ψωμί.

Πληροφορίες / Κρατήσεις έως την Δευτέρα 30/10/2017, στα γραφεία του συλλόγου καθώς και στα τηλ: 2299042859 – 6938575307 – 6948 878940

Αρέσει σε %d bloggers: