Μεταφέρθηκε στο Λαύριο το «Cabrera»…

Στο λιμάνι του Λαυρίου μεταφέρθηκε το  πρυμναίο τμήμα του φορτηγού πλοίου Cabrera το οποίο τα ξημερώματα της 24 Δεκεμβρίου 2016, λόγω κακών καιρικών συνθηκών  προσάραξε στις βόρειες ακτές της νήσου ‘Ανδρου με αποτέλεσμα να βουλιάξει.

Η OffsiteCy εξασφάλισε φωτογραφίες από τη μεταφορά του στο Λιμάνι του Λαυρίου. Στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε διαλυτήριο στη γειτονική Τουρκία. Είχε ρυμουλκηθεί τη Δευτέρα.

Το «Cabrera» ήταν φορτωμένο με 3,5 χιλιάδες μετρικούς τόνους σιδήρου και στα αμπάρια του μετέφερε 20 τόνους καυσίμων. Είχε αναχωρήσει από τη Λάρυμνα με προορισμό τη Φινλανδία.

Τότε εξαιτίας του ναυαγίου χύθηκαν στη θάλασσα μερικές δεκάδες τόνοι ελαφρού μαζούτ και η μεγάλη τρικυμία που υπήρχε στην περιοχή του Καμπανού εκείνες τις μέρες δέσπασε και σκόρπισε μακριά μεγάλο μέρος αυτής της περιορισμένης ποσότητας.

Το έργο της απορρύπανσης και της ανέλκυσης του φορτηγού πλοίου ανέλαβαν τρεις εταιρείες: η Smit salvage, η Megatugs και η Antipollution.

Το πλοίο Cabrera καρφώθηκε και μισο-βυθίστηκε ξημερώματα παραμονής Χριστουγέννων του 2016 στις άγριες ακτές της βόρειας Άνδρου κοντά στο βορειότερο ακρωτήρι του νησιού τον Καμπανό.

Το γερμανικών συμφερόντων και υπό σημαία Αντίγκουα φορτηγό, έχει κυριολεκτικά τσακιστεί και έχει κοπεί σε κομμάτια, που βρίσκονται στον βυθό δίπλα στην παραλία Πέζα και κοντά στο ακρωτήριο Καμπανος.

Δείτε το βίντεο:

http://www.kerkida.net

Αρέσει σε %d bloggers: