Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου, 2024
Lavriaki.gr
Κέντρο ΠροσφύγωνΛαύριοΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Η Αλληλεγγύη για Όλους συνεχίζει να στηρίζει τους πρόσφυγες στο Λαύριο

Την τελευταία εβδομάδα επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας του Λαυρίου, προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα στους Κούρδους πρόσφυγες. Όπως διαπιστώθηκε κατά τις επισκέψεις, υπάρχει έλλειψη σε τρόφιμα και είναι μεγάλη η ανάγκη να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί

Η «Αλληλεγγύη για Όλους» συμμετέχει συστηματικά στην κάλυψη έκτακτων αναγκών σε κέντρα και άλλες δομές φιλοξενίας. Την τελευταία εβδομάδα επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας του Λαυρίου, προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα στους Κούρδους πρόσφυγες. Όπως διαπιστώθηκε κατά τις επισκέψεις, υπάρχει έλλειψη σε τρόφιμα και είναι μεγάλη η ανάγκη να καλυφθεί το κενό που έχει δημιουργηθεί.

Κατά την πρώτη της επίσκεψη, την Παρασκευή 20/10, η «Αλληλεγγύη για Όλους» παρέδωσε 1.460 κιλά τροφίμων. Συγκεκριμένα: βανίλιες, κρεμμύδια, κοτόπουλο, γάλα μακράς διαρκείας, ζυμαρικά και αλεύρι.

Αξίζει επίσης ν’ αναφερθεί, ότι, όπως ανακονώθηκε, την Κυριακή 22/10, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης που διοργανώθηκε στη μαρτυρική Μακρόνησο, συγκεντρώθηκαν πάνω από 100 τσάντες με αλληλέγγυες προσφορές από τον κόσμο, που περιείχαν τρόφιμα και φάρμακα για τον ίδιο σκοπό. Τα τρόφιμα – φάρμακα της δράσης αλληλεγγύης, συγκεντρώθηκαν σε χώρο στο παλιό μηχανουργείο. Αργότερα, με τη βοήθεια της «Αλληλεγγύης για Όλους» παραδόθηκαν στο Κέντρο Φιλοξενίας του Λαυρίου, σε αντιπροσωπεία Κούρδων προσφύγων. Τη Δευτέρα 23/10, η «Αλληλεγγύη για Όλους» βρέθηκε ξανά στο Λαύριο και στο Κέντρο Φιλοξενίας. Με τη βοήθεια αλληλέγγυων από τη Δυτική Αττική οργάνωσε στην αποθήκη του ΚΤΕΟ Μάνδρας την αποστολή και το απόγευμα της ίδιας ημέρας, παρέδωσε 1,5 τόνο πατάτας στους πρόσφυγες.

Η «Αλληλεγγύη για Όλους», όπως τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση, θα συνεχίσει να βρίσκεται σε επαφή με τις δομές καταγράφοντας τις ανάγκες που δημιουργούνται. «Μέσα από την αλληλεγγύη, μπορούμε να ζήσουμε καλύτερα«, το μήνυμα της Αλληλεγγύης για Όλους.