Η Δημοτική Χορωδία Κερατέας στην «1η Χορωδιακή Συνάντηση Αλέξανδρος Αινιάν» στην Λαμία

Η Δημοτική Χορωδία Κερατέας υπό την διεύθυνση του μαέστρου Αναστάσιου Λαζάρου εκπροσώπησε τον Δήμο μας στην «1η Χορωδιακή Συνάντηση Αλέξανδρος Αινιάν» το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 η οποία πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό θέατρο Λαμίας υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων.

Την συνάντηση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Λαμίας και το Χορωδιακό Εργαστήρι Λαμίας, προς τιμήν της μεγάλης προσφοράς στην χορωδιακή μουσική του μουσικού και μαέστρου Αλέξανδρου Αινιάν. Ο ανεπανάληπτος μαέστρος χορωδιών και συνθέτης Αλέξανδρος Αινιάν (1910 – 1983) είχε χαρακτηριστεί ως μάγος της χορωδιακής αρμονίας. Το 1959 ανέλαβε τη διεύθυνση του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας που ιδρύθηκε το 1938 ως παράρτημα του Εθνικού Ωδείου Αθηνών, με πρώτο διευθυντή τον μεγάλο μουσουργό Μανώλη Καλομοίρη. Υπό την διεύθυνση του Αλ. Αινιάν η Δημοτική Χορωδία Λαμίας έφτασε σε αξιοζήλευτο επίπεδο και απέσπασε βραβεία και διακρίσεις στον ευρωπαϊκό χώρο.

Οι χορωδίες: Θεσσαλονίκης, Λάρισας «Σιμυλίς», Ιτέας, Κερατέας και Λαμίας ταξίδεψαν το κοινό με αγαπημένες μελωδίες. Πιο συγκεκριμένα το ρεπερτόριο που παρουσίασε η Χορωδία μας ήταν:

1. ΘΑΛΑΣΣΑΚΙ
2. TOURDION
3. ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΟΥ ΓΑΜΠΡΟΥ
4. JESUS BLEIBET MEINE FREUDE
5. AVE VERUM CORPUS
6. ΖΑΒΑΡΑΚΑΤΡΑΝΕΜΙΑ

Ιδιαίτερα, ευχαριστούμε τον κύριο Τζοβανάκη Θύμιο, πρόεδρο της χορωδίας Λαμίας για την ιδιαιτέρως τιμητική πρόσκληση αλλά και το ΝΠΔΔ Θορικός του Δήμου μας, που στήριξε την πραγματοποίηση αυτής της συμμετοχής.
Κλείνοντας, ευχαριστούμε για ακόμα μια φορά το μαέστρο και τα χορωδιακά μέλη που συνέβαλαν στην άψογη εμφάνιση της χορωδίας μας αλλά και τους φίλους συνοδούς που επιβράβευσαν με το χειροκρότημά τους το αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε από όλες τις χορωδίες.

Με εκτίμηση
Το Δ.Σ,ο Μαέστρος
και οι Χορωδοί
της Μικτής Δημοτικής
Χορωδίας Κερατέας

Αρέσει σε %d bloggers: