Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
Lavriaki.gr
ΚερατέαΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑΧρυσή Τομή

Έναρξη τεσσάρων σεμιναρίων στην «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ»

Στη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» υποδεχόμαστε το Νοέμβριο με έναρξη τεσσάρων σεμιναρίων, τα σεμινάρια «Κουκλοθεατρικό εργαστήρι» και «Σεμινάριο για την  τέχνη της αφήγησης και τα μυστικά του παραμυθιού» που θα φιλοξενηθούν για πρώτη φορά στη «ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ» και τα σεμινάρια Επαγγελματικού Προσανατολισμού και Διακόσμησης ECO DESIGN, που επιστρέφουν για δεύτερη χρονιά στο σύλλογο, μετά την περσινή επιτυχία, με πλήρως ανανεωμένη ύλη.

  • Κουκλοθεατρικό εργαστήρι «Από τη συγγραφή παραμυθιού – στο ανέβασμα μιας παράστασης» για παιδιά από 4 ετών (με γονείς)

” Από τη συγγραφή παραμυθιού – στο ανέβασμα μιας παράστασης”!

 Το εργαστήρι απευθύνεται σε μικτή ομάδα, που θα αποτελείται από γονείς και παιδιά άνω των 4 ετών. Σε αυτό το πρωτότυπο εργαστήρι, μικροί και μεγάλοι μαζί, θα γράψουν  ένα παραμύθι, θα φτιάξουν κούκλες, αντικείμενα και σκηνικά και θα ανεβάσουν μια παράσταση κουκλοθέατρου, στην οποία τα παιδιά θα παίζουν μαζί με τους γονείς τους! Στο τέλος του εργαστηρίου θα οργανωθεί  μια μεγάλη γιορτή , όπου θα παρουσιαστεί η παράσταση! Το εργαστήρι θα υλοποιηθεί από την διάσημη εμψυχώτρια-κουκλοπαίχτη-σκηνοθέτη Ιρίνα Μπόικο. Στο τέλος του εργαστηρίου, ο κάθε συμμετέχων θα λάβει DVD με αποσπάσματα από το εργαστήρι, καθώς και βιντεοσκοπημένη την παράσταση.

Έναρξη:  Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017,  Ώρα: 06:00-8:00μμ , Διάρκεια 2 μήνες

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ:

 1η συνάντηση: Η τέχνη να πλάσεις μια ιστορία. Πορεία από μια ιδέα- στην υλοποίηση

2η συνάντηση: Κούκλες και υλικά , από ποιά φτιάχνονται, πώς κάνουμε την επιλογή, ανάλογα με τις ανάγκες

3η συνάντηση: Κατασκευή κούκλας

4η συνάντηση: Κατασκευή αντικειμένων

5η συνάντηση: Κατασκευή σκηνικών

6η  συνάντηση: Η εμψύχωση μιας κούκλας

7η συνάντηση: Οι πρόβες μας, όπου θα μάθουμε τα λόγια, θα εξασκήσουμε τις φωνές και το σώμα

8η συνάντηση: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

  • Σεμινάριο για την τέχνη της αφήγησης και τα μυστικά του παραμυθιού “Μαθαίνω να ιστορώ και χαίρεται η ψυχή μου”

Στο σεμινάριο αυτό με εισηγήτρια την παραμυθού, συγγραφέα, εικαστικό και σύμβουλο ψυχοδυναμικής χρωματοθεραπείας, Ζωή Νικητάκη,  οι συμμετέχοντές θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν τη μαγική τέχνη των παραμυθιών χρησιμοποιώντας το λόγο, την εικόνα, το δημιουργικό οραματισμό, το χρώμα και ένα ολόκληρο σεντούκι μαγικών δώρων. Στόχος να ανακαλύψουμε τρόπους ώστε να δώσουμε λόγο, κίνηση, χρώμα και μορφή στις ιστορίες και να δούμε τα κοινά τους σημεία με τα μαγικά παραμύθια. Κατανοώντας τα παραμύθια θα συνδεθούμε με την αληθινή κατάσταση της ύπαρξής μας, πεδίο των απεριόριστων δυνατοτήτων μας και της ανεξάντλητης χαράς. Τέλος θα μάθουμε να παραμυθοϊστορούμε και να παραμυθοζυμώνουμε χρωματιστά όνειρα, όσο δύσκολοι κι αν είναι οι καιροί.

Απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν τη μαγεία των παραμυθιών και τις ιστορίες αλλά και σε όσους θέλουν να γνωρίσουν καλύτερα τον εαυτό τους και το κρυμμένο ψυχικό δυναμικό τους.

Έναρξη:  Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, Ώρα 11:00πμ-01:00μμΔιάρκεια 24 ώρες

  • Σεμινάρια Επαγγελματικού  Προσανατολισμού  &  Συμβουλευτική  Εφήβων: “Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός  Πυξίδα  Ζωής” &   “Λήψη απόφασης και στοχοθεσία καριέρας”                                 

Μετά την περσινή  επιτυχία του σεμιναρίου θα υλοποιηθούν φέτος 2 κύκλοι μαθημάτων. Ο πρώτος με θέμα “Ο Επαγγελματικός  Προσανατολισμός  Πυξίδα  Ζωής” και ο δεύτερος  για εφήβους  που έχουν παρακολουθήσει τον 1Ο κύκλο με θέμα “Λήψη απόφασης και στοχοθεσία καριέρας”.  Το  σεμινάριο θα διεξάγεται μία φορά την  εβδομάδα σε ομάδες εφήβων των τάξεων της Γ’ Γυμνασίου και της Α’ & Β’ Λυκείου.   Υπεύθυνος  του  προγράμματος  είναι ο Μιχάλης Πετεβής, Πιστοποιημένος  Σύμβουλος Καριέρας & Επαγγελματικού Προσανατολισμού με πολυετή πείρα.

Έναρξη: Πέμπτη 2 Νοεμβρίου  2017 ,  Ώρα: 7:30 – 9:30 μμ, Διάρκεια: 7 μήνες

  • Σεμινάριο Διακόσμησης με κατεύθυνση Eco Design

Στο σεμινάριο αυτό  που συνεχίζεται με ανανεωμένη ύλη για 2Η χρονιά θα παρουσιαστούν στυλ, ρυθμοί, τάσεις,  χρώματα, σύγχρονες βαφές, υλικά διακόσμησης, φωτισμός και ανακαίνιση κατοικιών,  όλα με οικολογικό προσανατολισμό. Περνάμε περίπου 90% του χρόνου μας σε εσωτερικούς χώρους. Αναπνέουμε περίπου 9.000 λίτρα αέρα την ημέρα μέσα σε αυτούς. Από τα 80.000 χημικά που υπάρχουν σε ένα σπίτι, μόνο το 10% είναι ελεγμένα. Εισηγήτρια η Μαρία Παγκράτη, Αρχιτέκτων εσωτερικών χώρων – Διακοσμήτρια.

Μάθημα 1ο: Τα στυλ και οι ρυθμοί που επηρέασαν τις σημερινές τάσεις στους εσωτερικούς χώρους.

Μάθημα 2ο: Βασικές Αρχές σύγχρονων τάσεων στη Διακόσμηση Κατοικιών.

Μάθημα 3ο: Γνωρίζω τα χρώματα – ψυχολογία χρωμάτων και σύγχρονες βαφές.

Μάθημα 4ο: Γνωρίζω τα υλικά επενδύσεων με οικολογικό προσανατολισμό.

Μάθημα 5ο: Eco Φωτισμός κατοικιών και κήπων.

Μάθημα 6ο: Ανακαίνηση κατοικίας – απλά, γρήγορα, οικολογικά, με χαμηλό κόστος

Έναρξη: Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017,  Ώρα: 6:00 – 8:00 μμ,   Διάρκεια: 12 ώρες

 Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε  μαζί μας κάθε Παρασκευή 7:00 μ.μ – 9:00 μ.μ. (Λ. Αθηνών-Σουνίου 55, Κεντρική πλατεία Κερατέας)  τηλ.: 22990 69850, στο email xrisi_tomi@hotmail.gr  και καθημερινά 4:00-9:00μμ στα τηλ.: 6977452498, 6932622063, 6984614675.